Отстраненият шеф на ВМЗ-Сопот: Разбрах от медиите, че ще бъда уволнен

  • 07 юни 2022 17:46

  • 2006
  • 5
Отстраненият шеф на ВМЗ-Сопот: Разбрах от медиите, че ще бъда уволнен
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Нямаше основания да бъда сменен. Аз бях избран с конкурс. Действително през ноември месец заводът трудно събираше пари за заплати. След това се подписаха договори за 500 млн. лева и предприятието работеше, имаше поръчки. Състоянието на предприятието сега е най-доброто от последните 20 години. Погасили сме задължения от 35 млн. лева, платихме и наказателна лихва, на ДКК сме превели 14 млн. лева. Това заяви бившият председател на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот Николай Стоянов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

След като ВМЗ-Сопот погасило голяма част от задълженията си, ДКК поискали да бъдат изплатени задължения по дивидент, трупан от 2017 г. от предишни ръководства, обясни той.

ВМЗ: Нинова е в заблуда, дружеството е напът да отчете рекорден приход през 2022 година

„За имотите на ВМЗ-Сопот през 2019 г. Народното събрание взе решение за продажбата им поради отпаднала необходимост. Ние нямаме никакво отношение към това. Не знам и г-жа Нинова как е гласувала тогава, тя е била депутат по това време. Г-жа Нинова не ни е принципал, а ДКК. Интересно беше, че обявиха, че ДКК е ненужна структура, в която средствата се харчат непрозрачно, но в момента картината е абсолютно противоположна на това, което говори вицепремиерът. Какъв е проблемът може да каже само този, който ме отстрани“, коментира Николай Стоянов.

По думите му предприятието е в цветущо състояние. „В момента има програма за модернизация в завода от 50-60 млн. Стремим се да произвеждаме оръжие, което е по стандартите на НАТО. Мисли се стратегически. Сега е златният момент заводът да се позиционира и да влезе в 21 век“, изтъкна отстраненият председател на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот.

„Разбрах от медиите, че ще бъда уволнен. Мотивът е за системно несправяне със служебните задължения, което е странно“, каза още Николай Стоянов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2006 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.06.08 | 05:50

5
ЦЕЛОТО ВИ ПЛЕМЕ СКА ПАНО, Е ЕДИН МЕГА МАЛО УМЕН Б О К Л У К ! КОЙТО НЕ ЗНАЕ, ЗА КАКВО Е ЖИВ! ОСВЕН ДА ЯДЕ И С Е Р Е !
ЧЕРЕШОВИ ДЕ БИЛИ

2022.06.08 | 05:47

4
ЕДИНСТВЕНОТО! КОЕТО СТЕ КАДЪРНИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТЕ Е КУПЧИНИ Л А Й Н А :)
БЪЛГАРСКИ МЕГА Т Ъ П А К

2022.06.08 | 05:43

3
ПРЕДИ ПОНЕ АГУ ПРАВЕХТЕ. ТИ КАКВО НАПРАВИ, КАТО ВИЖДАШ, ЧЕ НЕМА НА КОЙ ДА ПРОДАВАТЕ? - ПОЧЕСА СИ ГЪ-ЗЪ И СЕ РАЗПИСА НА ФИША ЗА ЗАПЛАТАТА. БЪЛГАРСКИ ИЗ РОД!
Гост

2022.06.07 | 18:59

2
Какъв златен момент е сега. Златният момент е за тъпата комуниска нинова тя иска да го приватизира не го ли разбра
Гост

2022.06.07 | 18:58

1
Какъв златен момент е сега. Златният момент е за тъпата комуниска нинова тя иска да го приватизира не го ли разбра

Добави коментар

Водещи новини