Кирил Петков се срещна с външния министър на Азербайджан 

  • 01 юни 2022 10:48

  • 387
  • 3
Кирил Петков се срещна с външния министър на Азербайджан 
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

Премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически проведе среща с външния министър на  Азербайджан Джейхун Байрамов в Министерския съвет, съобщоха от правителствената пресслужба.

Двамата отбелязаха много доброто сътрудничество в сферата на енергетиката. Министър-председателят акцентира, че  скоро се очаква въвеждането в експлоатация на интерконектора между България и Гърция, чрез който страната ни ще получава цялото договорено количество  азерски газ. Премиерът изтъкна, че това ще е от изключително голяма полза за българските потребители и за енергийната сигурност на страната ни и на целия регион.

Визитата на Байрамов у нас е  по повод 30 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Премиерът Петков и външният министър Байрамов бяха единодушни, че имаме отлично стратегическо сътрудничество във всяка една област и поеха ангажимент заедно да работят за разширяването на партньорството във всички сфери.

Румен Радев: Сътрудничеството с Азербайджан за енергийна диверсификация е от ключово значение не само за България, но и за цяла Европа

Последвайте канала на

Константин Тодоров
387 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.06.01 | 12:00

3
каква семейна идилия на снимката. киро-простака се е помирил с любовника си Леньо Бориславов. сигурно взаимно си въртят яки ми.нети.
азарец

2022.06.01 | 11:58

2
брей тоя ваш киро верно яко смуче. Тия от Грайндр не лъжат.
30години едно и също....

2022.06.01 | 11:39

1
тоя е нищоправещо плямпало, катооня шибаняк петър стоянов...

Добави коментар

Водещи новини