Словашкият премиер приветства твърдата позиция на България относно едностранното прекратяване на доставките на газ от „Газпром“

  • 02 юни 2022 21:15

  • 1166
  • 3
Словашкият премиер приветства твърдата позиция на България относно едностранното прекратяване на доставките на газ от „Газпром“
© МС

България и Словакия имат близки позиции и сходни интереси по много от актуалните въпроси за региона и за Европа, което е предпоставка за още по-тясно сътрудничество между нашите две държави, заяви министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически по време на срещата му с премиера на Словашката република Едуард Хегер, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Такава визита в Братислава на ниво български премиер не е имало от десет години и настоящото посещение на Петков е знак за интереса на България да задълбочи партньорството си със Словашката република.

Премиерът Кирил Петков ще посети Словашката република


В рамките на разговора словашкият премиер приветства твърдата позиция на България относно едностранното прекратяване на доставките на газ от „Газпром“. Петков и Хегер се обединиха около разбирането, че общите действия на ЕС в енергийната сфера са от ключово значение, за да има диверсификация и сигурност.

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически изтъкна потенциала за сътрудничество между България и Словакия в значими сфери като икономиката и инвестициите. Петков определи като добра основа за по-сериозно взаимодействие близките позиции на двете страни и по европейските въпроси за кохезионната и общата селскостопанска политика.

На срещата беше обсъдена също темата за борбата с корупцията, която е един от постоянните приоритети на българското правителство. Премиерът Петков изтъкна близките позиции на България и Словакия по отношение на необходимостта от разширяване мандата на европейската прокуратура, така че да бъдат разследвани по-широк кръг престъпления. Според Петков това би било правилна стъпка, която ще е от полза включително за върховенството на закона в България.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1166 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.03 | 07:31

3
Всички ни бъзикат и подкрепят здраво нашето изгладняване, после ще ни спасяват с готини заеми.
смеят се

2022.06.02 | 22:33

2
смеят се на киро тъпото. срам и позор на нашата държава на 1300 години
Убаво

2022.06.02 | 21:55

1
А що се подхилква?

Добави коментар

Водещи новини