Петър Витанов е в САЩ с делегация от Европейския парламент

  • 25 май 2022 09:32

  • 372
  • 0
Петър Витанов е в САЩ с делегация от Европейския парламент
© Петър Витанов

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее е на четиридневно посещение в САЩ. Делегация на комисията по граждански свободи (LIBE) провежда поредица от срещи във Вашингтон.

Двете страни коментират въпроси в областта на защитата на данните, убежището, миграцията, сътрудничеството в областта на сигурността и борбата с тероризма.

Евродепутатите се срещат с представители на Държавния департамент, на департаментите по търговия, правосъдие и вътрешна сигурност на САЩ, с председателя на Федералната търговска комисия, представители на Федералното бюро за разследвания (ФБР), както и експерти в областта на неприкосновеността на личните данни и изкуствения интелект.

Петър Витанов: Натискът за РСМ е контрапродуктивен, ще създаде антиевропейски настроения

Коментирани бяха още политиките на САЩ и Европа относно убежищата и миграцията на фона на събитията в Афганистан и Украйна. Борбата с контрабандата на наркотици и трафик на хора. Сътрудничеството между ЕС и САЩ в областта на сигурността, както и програмата за премахване на визи.

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее е член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент и докладчик по темата за изкуствения интелект и използването му от полицията и съдебните органи по наказателноправни въпроси. Миналият юни бе приет доклад, според който демократичните гаранции и отчетността са ключови, когато изкуственият интелект се ползва в правоприлагането.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини