Петър Витанов: Трябва да влезем в еврозоната, с това лидерство БСП върви стремглаво надолу

  • 03 юни 2022 12:20

  • 1326
  • 8
©

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ръководството на партията даваше противоречиви сигнали по въпроса за приемането на еврото. В договора ни за присъединяване към Европйския съюз е заложено и влизането ни в еврозоната. Имаме ли обаче готовност - това е друг въпрос. И друг съществен въпрос е - дори и да имаме готовност, отговаряме ли на критериите за равнище на външен дълг, равнището на задлъжнялост и годишен дефицит, кокато и с инфлацията. Доколкото ми е известно, по линия на инфлацията ние сме отклонили от необходимите параметри за влизане в еврозоната. Да, трябва да влезем в еврозоната, но трябва да бъдат изчистени всички съмнения и притеснения, които голяма част от българското общество има. В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е сме приели на Конгрес на партията, че трябва да влезем в еврозоната. 

Това каза пред репортер на Novini.bg в Брюксел българският евродепутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее по повод горещата тема от последните дни за приемането на общата европейска валута.  

"Притесненията около влизането в еврозоната може би са свързани най-вече с повишаване на инфлацията, защото животът в последните години се оскъпи адски много. Впоследствие, при едно бъдещо приемане на България в еврозоната, да няма някаква солидарност по отношение на външния дълг, защото страните членски на еврозоната имат много по-голям процент на вътрешна задлъжнялост от България. Притеснителното е България да не се окаже солидарен длъжник с тези страни", добави той. 

Петър Витанов: ЕС ще вложи 60 млрд. евро в България за декарбонизация

"Не съм голям привърженик на мерки, свързани директно с бизнеса. Не само бизнесът е важен. По-скоро трябва да гледаме тези, които са най-уязвими. Част от мерките са добри, част от мерките може би няма да окажат каквото и да е въздействие. Може би част от мерките са и компесаторни, говоря основно за пенсиите и нарастващата инфлация. Част от мерките може и да се окажат проинфлационни. На мен ми липсва провеждането на лява политика от това правителство. Аз разбирам, че е много трудно и с три десни партии БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трудно може да наложи всички свои политики. Генералният въпрос е свързан с преразпределение на благата и на парите, които идват в държавата. За мен неравенството и бедността са най-големите проблеми в България. Трябва да имаме друг тип преразпределение, което да позволи на тази тази ножица да започне да се затваря. Не може да има един процент изключително богати хора и една маса бедни хора. Богатите в България са по-богати от богатите в централноевропейските държави", заяви Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее по повод антикризисните мерки на кабинета. 

Петър Витанов: В Берлин видяхме, че не сме сами по пътя към реформиране на БСП

За финал евродепутатът коментира настоящата ситуация в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и участието на партията във властта. "Аз не харесвам лидерството в момента в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Не го харесвам, но дали се прави достатъчно в правителството, това според мен е въпрос на усещане на българските граждани. Когато, това има своите обективни измерители, изборите и резултатите от изборите са един от тези обективни измерители, виждате къде отива БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и с каква стремглава скорост върви надолу. Другият измерител е социологията, която излиза месечно, и ние виждаме, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не повишава равнището на своята подкрепа, напротив - намалява я. Е, очевидно нещо не се прави като хората", категоричен бе Витанов. 

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов

Последвайте канала на

1326 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
БОМБАСТИК

2022.06.03 | 21:47

8
ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ! НА МАЙКА ВИ СКА ПАНА ОБРАТНО ВЪ ГЪ ЗЪ! С РИТНИЦИ, ЩЕ ВИ ВКАРАМ ТАМ!
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.06.03 | 15:14

6
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.
ПРЕДСТОИ МРАЧНО ЛЯТО И ЗИМА...

2022.06.03 | 14:52

4
За политиците няма почти нищо по-лошо от галопираща хипер инфлация и стагфлация. Проблемът е, че начините за борба с един от тези два проблема – висока инфлация, нисък растеж – обикновено в крайна сметка влошават другия. 2023 и 2024 г. при този продължителен процес влизаме в рецесия. За какво въвеждане на евро мечтаем когато ни предстои най- смъртоносния удър от цените!

2022.06.03 | 14:35

3
Сиренето в Гърция е 12 лв.
1-2-3

2022.06.03 | 12:29

1
Първо, спрете да изхвърляте кучешки и човешки изпражнения в крайбрежната зона!
Луд

2022.06.03 | 13:00

2
АААА МИИИРИИИШИИИ!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини