Петър Витанов: Бъдещето на ЕС зависи от всички европейски граждани

  • 19 април 2022 11:12

  • 734
  • 1
Петър Витанов: Бъдещето на ЕС зависи от всички европейски граждани
© Булфото (архив)

Как трябва да изглежда Европейският съюз (ЕС) и какво да бъде бъдещето му, зависи от всички европейски граждани – не само от тези, които са членове, но и от онези, на които им предстои европейска интеграция. Това каза евродепутатът Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее в приветствието си към участниците в конференцията „Български гласове за Европа“ в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Тараклия, Молдова.

Според него разговорът за бъдещото на съюза е важен и заради ситуацията в Украйна.

Само на няколкостотин километра оттук падат истински бомби и умират хора, посочи Витанов. Той обърна внимание, че една от бедите на войната е разделението в обществата. Това разделение може да бъде преодоляно само с разговори и само с дискусия. Затова днешната дискусия е изключително важна и аз поздравявам БТА за тази инициатива, посочи евродепутатът. Той каза, че ЕС може да е съюз на мира. Витанов пожела успех на днешното събитие.

Петър Витанов: Промяната на икономическия модел е неизбежна

Конференцията в Тараклия беше открита от генералния директор на БТА Кирил Вълчев, а вицепрезидентът на България Илияна Йотова отправи видеообръщение към присъстващите. Събитието е част от дебатите на Конференцията за бъдещето на Европа. БТА изпълнява инициативата „Български гласове за Европа“ с подкрепата на Европейския парламент.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
цска

2022.04.19 | 11:38

1
Този безмислен ЕС след време ще се разпадне няма никакво бъдеще дано да е по скоро

Добави коментар

Водещи новини