Илияна Йотова ще посети Босилеград за 24 май

  • 19 май 2022 12:21

  • 259
  • 0
Илияна Йотова ще посети Босилеград за 24 май
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Жителите на Босилеград ще отбележат тържествено деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност на 24 май от 14.00 часа пред църквата „Св. Троица“ в село Извор. 

В рамките на официалната част поздравителни слова ще изнесат вицепрезидентът на България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, посланикът ни в Сърбия Петко Дойков, Иван Николов от Културно-информационен център „Босилеград”  и други. Йотова ще положи цветя пред паметника на Васил Левски, ще посети босилеградската Гимназия и офисите на КИЦ „Босилеград", както и пресклуба на БТА в Босилеград.

По традиция на 24 май дирекция „Култура“ на Столичната община, съвместно с Културно-информационния център на българското национално малцинство в Босилеград, Гражданския комитет „Западни покрайнини“, 55-то СУ „Петко Каравелов“, ученици, учители и граждани организират празнично честване на най-светлия празник за всички българи - Дентя на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В програмата участие ще вземат Вокална формация „Български гласове“ с диригент Йосиф Герджиков, актрисата Василка Сугарева и ученици от 55 СУ „Петко Каравелов“ – гр. София с ръководител Илия Илиев, преподавател по български език и литература, съобщава БТА.

Мощите на Светите братя Кирил и Методий пристигат в София

Последвайте канала на

Константин Тодоров
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини