Мартин Димитров: Мерките ще помогнат хората да покрият по-високите цени

  • 18 май 2022 14:54

  • 356
  • 4
Мартин Димитров: Мерките ще помогнат хората да покрият по-високите цени
© Булфото (архив)

Мерките ще помогнат хората да покрият по-високите цени, важният ограничител за инфлацията, и от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" държим на него, е бюджетният дефицит нито тази, нито следващата година да не се увеличава над договореното. Така Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, депутат от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от"(ДБ) и председател на комисията по икономическа политика и иновации, коментира в кулоарите на Народното събрание пакета от антикризисни и антиинфлационни мерки, представен днес.

Опасенията на ДБ са по отношение нулевата ставка на ДДС за хляба, защото се опасяват, че няма да има с 20 на сто намаляване на крайната цена за потребителя. За хляба трябва да се проведат разговори с браншовите организации и те да гарантират, че крайните потребители ще бъдат бенефициенти по тази мярка, посочи Димитров.

Каримански: ИТН е съгласен с голяма част от антикризисните мерки

От ДБ са доволни, че нещата, на които са държали, са залегнали в този пакет. Беше приет прагът за регистрация по ДДС да стане 100 000 лв.,поискана е вече и дерогация от ЕК, отбеляза депутатът. Това щяло да даде огромно ценово и административно предимство на малките фирми у нас.

Намаляването на законовата лихва за забавени плащания засяга длъжниците за ток, парно, вода, към банки и ще бъде 2,5 пъти за гражданите, което  ще им помогне да не стават длъжници, добави Димитров. По предложение на ДБ диференцираното ДДС за парно и газ ще важи една година - първоначалното предложение беше за половин година, и така всъщност ще важи за целия отоплителен сезон. Убедихме партньорите, че това е добрият подход, отбеляза представителят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Успяхме да ги убедим, че отстъпката от 25 ст. при зареждане на 50 литра гориво трябва да важи за най-евтините горива, защото все пак става дума за социална мярка, разясни още председателят на икономическата комисия, но уточни, че въпросът за лимита все още се изчиства. При дискусията снощи се стигна до извода по-скоро лимитът да бъде еднократен, т.е. ако зареждаш няколко пъти, всеки път да има ограничение от 50 литра, разясни той. Обсъждахме, че евентуално ще бъде необходимо да се покаже талонът на автомобила при зареждане, за да няма злоупотреби, това ще се изчиства, каза Димитров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
356 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Чичи

2022.05.25 | 15:13

4
Тия ДБ-та се изказват безумно като по учебник хаххахах
Цецо

2022.05.18 | 23:08

3
Димитров май пак е на силни наркотици
Петър

2022.05.18 | 21:18

2
Няма кой да се върже на тези поредни евтини лъжи на ДБ!
ШШШШШШШШШШШШШШШШШШШ

2022.05.18 | 15:53

1
Айде бе! Вярва ли ви някой баш на вас?!

Добави коментар

Водещи новини