Драгомир Стойнев: Бизнесът получава големи субсидии от държавата и не трябва да увеличава крайните цени

  • 19 май 2022 18:44

  • 380
  • 2
Драгомир Стойнев: Бизнесът получава големи субсидии от държавата и не трябва да увеличава крайните цени
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

От опозицията вчера се опитаха да направят новина от заявленията на електроенергийните дружества за голямо увеличение на цените, постъпващи към КЕВР. Знаем, че исканията надвишават в пъти реалните стойност. Няма повод за паника. Това бе спекулация, заяви Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Стойнев подчерта, че КЕВР определя цената и никой не може да влияе на решенията ѝ.

Кабинетът обяви безпрецедентен пакет от мерки в помощ на българските граждани

„Част от мерките, с които подпомагаме хората са намаляването от 20 на 9% на ДДС на парното и топлата вода за крайните потребители. Освен това разрешаваме инсталирането на фотоволтаици до 5 мегавата в дружествата, за да покриват нуждите си от ток. Представихме един цялостен антикризисен пакет, който е насочен към потребителите и бизнеса. Да не забравяме, че бизнесът продължава да се възползва от мярката за компенсация на електроенергията. Когато бизнесът получава такива големи субсидии от държавата да не увеличава крайните цени. Ние сме във военно положение, но прав прави всичко възможно да помага. Друга мярка е решението да няма ограничение за месечен лимит за зареждане на гориво“, коментира Стойнев.

„Намалението на данъчната основа на работещите ще бъде увеличена на 6000 за всяко дете. Ако имате две деца 12 000 лева ви се намалява от данъчната основа. Трябва да насърчим хората да се трудят и да се възползват от добрите мерки“, подчерта той.

„Трябва да разберем, че започна трансформация на цялото общество“, изтъкна депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

По отношение на монтираните металните врати в сградата на НС, Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на заяви: „Това действие е едно недоразумение и глупост по препоръка на НСО. Трябва по най-бърз начин да бъдат отстранени“.

„От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е имаме най-голям опит. Опитваме се да убедим нашите партньори колко е важно да подкрепим хората. Напрежение има, но трябва и диалог“, призна Стойнев.

Мая Йорданова
380 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.19 | 19:34

2
ВРЕМЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА ПРЕСТАНЕ ДА БЪДЕ ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ КАТО БСП
Диди

2022.05.19 | 19:23

1
Бизнеса получава такава помощ,че направо затварят и всичко се раже за скраб, а хората на борсата.

Добави коментар

Водещи новини