Каназирева: Законопроектът за колекторските фирми е лъжлив и лобистки

  • 13 май 2022 09:21

  • 411
  • 2
Каназирева: Законопроектът за колекторските фирми е лъжлив и лобистки
© Булфото (архив)

Законопроектът за колекторските фирми е голяма лъжа. Нелеп, нескопосан, несериозен и некомпетентно направен. Под формата на евтин PR се хвърля прах в очите на хората. От обхвата на промените са изпаднали най-големите задължения на хората, а това са над 70%. Оставени са най-дребните, за ток, вода, парно. 

Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

По думите й се създава монополно положение на големите колекторски фирми.

Парламентът прие на първо четене законопроекта за събиране на вземания по потребителски договори

"Само те имат право да изкупуват и препродават задълженията помежду си. Капиталът от 500 000 лева като минимум може да бъде изтеглен и не служи като обезпечение. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в предложи да се внесе нов законопроект в унисон с директивата на ЕС", смята тя.

Според нея промените няма да доведат до регулация на колекторските фирми. "Ипотечните и потребителските кредити са банкови и не влизат в новия законопроект", поясни Каназирева.

Радина Лазарова
411 2

Коментари 2

Добави коментар
Еми...

2022.05.13 | 09:44

1
сервитьорката кака здравка да беше написала по-хубав като бяха на власт нейните.

2022.05.13 | 09:55

2
Лелко много си се спекла. Да не спиш в микровълнова печка ? Ама много си грозна.

Добави коментар

Водещи новини