Депутат от БСП: Независимо кой е на власт, бизнесът винаги ще скача и ще иска

  • 12 май 2022 17:45

  • 486
  • 2
Депутат от БСП: Независимо кой е на власт, бизнесът винаги ще скача и ще иска
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Факт е, че в момента има напрежение в българския бизнес. Независимо кой е на власт, бизнесът скача и иска това, което може да изскопчи. Това сподели в интервю за "Лице в лице" по bTV депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Петър Кънев.

Той посочи, че трябва да се търси баланс между управляващите и работодателите, за да се постигне резултат, и отчете инфлацията като най-голям проблем пред страната.

Работодателите излизат на протест пред Министерския съвет на 18 май

Правителството в момента стъпва по плаващи пясъци – пандемията още не е отминала, имаме война, от трета страна е и проблемът с енергоносителите, допълни Кънев.

На въпрос дали България е готова да замени лева с еврото народният представител обясни, че отговорът трябва да дойде от Европейската централна банка. Той допълни, че от социалистическата партия ще искат на българските граждани да се разясни какви ще са плюсовете и минусите от приемането на единната европейска валута.

Уточниха датата за приемане на еврото след експертната среща, свикана от Асен Василев

По отношение на приетия днес от парламента на първо четене законопроект за колекторските фирми Петър Кънев подчерта, че в тази сфера се въртят 4 млрд. лева и че с приетия закон ще бъдат изчистени всички проблеми.

Това няма да важи само за банковите кредити, тъй като те се подчиняват на Закона за банките. Всички останали кредити – бързи, колекторски, ще бъдат в рамките на този закон, поясни депутатът.

Парламентът прие на първо четене законопроекта за събиране на вземания по потребителски договори

Последвайте канала на

Владимир Василев
486 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПРАСЕ

2022.05.13 | 01:27

2
АБЕ НА КОЛКО ГИ ПЛАЩА КРАДЕНИТЕ КАТАЛИЗАТОРИ ТОЯ ВАШИЯ БОЖАНКОВ? :) КРАДЕЦ, КАТО БОГА ВИ :)
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.12 | 20:48

1
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.

Добави коментар

Водещи новини