БСП предлага нулева ставка на хляб, плодове и зеленчуци

  • 30 април 2022 16:45

  • 1019
  • 10
БСП предлага нулева ставка на хляб, плодове и зеленчуци
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

„Правителството прави възможното според бюджета да подкрепя хората и бизнеса. Към момента помощта, която се връща към бизнеса, заради високите сметки на електроенергията, е почти 4 млрд. от началото на годината. Към уязвимите групи също има действия в тази посока – на всички пенсионери безусловно се дадоха по 70 лева за Великден. Всички коалиционни партньори са заявили мнение за подкрепа за хората, във връзка с инфлацията и високите цени на горивата.“ Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора в ефира на Дарик радио.

По думите му БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от своя страна също е направила своите предложения. Те са диференцирани ставки на стоките от първа необходимост, като дори предлагат да е нулева ставката за хляб, плодове и зеленчуци. „Предложихме и необлагаем минимум и таван на цените. С актуализацията на бюджета коалицията ще предложи добро решение за подкрепа на хората и бизнеса“, категоричен е социалният министър.

Относно спирането на газа той заяви: „За 12 години управление ГЕРБ не успяха да направят така говорената от тях енергийна независимост от Русия. Трябва да има обща европейска позиция за газта и енергийната независимост, без да се гледат интересите на едни за сметка на други“, смята Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора.

По темата дали да се доставят оръжия за Украйна министър Гьоков обясни, че има една огромна група хора, която е против износа на оръжие. „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е представлява мнението на тази част, и когато го заявяваме в състава на правителството, го правим от името на половината български народ“, коментира той. По думите му визитата на българската делегация в Киев е била, за да се убедят хората, които не са съгласни с даряването на оръжия за Украйна. „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е зае позицията да не изпраща свой представител, защото решенията за всичко, което касае България, трябва да се взимат тук в страната“, категоричен бе той.

Във връзка с предстоящото гласуване по тази тема в пленарната зала Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора заяви, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е партия, в която решенията се взимат емоционално и от един човек. „Ние ще видим какво ще е решението на Народното събрание, ще питаме нашите колективни органи и каквото решат те. Парламентарната ни група ще гласува “против“ износа на оръжие и “за“ всякаква хуманитарна помощ. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да пренебрегне интересите на българите и ще направи това, което е най-добро за България“, посочи още той.

Нинова потвърди: Реши ли МС да изнасяме оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията

По думите на социалния министър в Българи има много политически интереси, които се опитват, чрез политическо инженерство да овладеят ситуацията, но предсрочни избори тази година няма да има. „Условностите са много, но ако се спазва коалиционното споразумение и се развие по благоразумен начин ситуацията с оръжията за Украйна, коалицията е стабилна и ще продължи да управлява“, увери министъра на социалната политика.

Във връзка с предстоящия празник за 1 май – Денят на труда Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора обяви, че левицата планира да го отпразнува с шествия из цялата страна. „Аз лично ще присъствам на тържеството в Стара Загора, а в София колегите ще го отбележат с традиционния празник в Борисовата градина. Ще пожелаем на хората мирен труд, достойно заплащане и условия на труд равни на очакванията на хората“, заключи социалният министър.

Константин Тодоров
1019 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.04.30 | 20:06

10
След предстоящото отпадане на режимите 30-дена турист , 180 дена временно пребиваващ, 365 дена данъчно задължен , каква ще е политика в номенклатурата Бс-2-63 (обединена), Бс-VIII-Сф, Бс-2-64. комплекси Младост 1, Дружба 1, Света Троица, Гевгелийски, Красна поляна, Илинден ?
А ★♠♪©°

2022.04.30 | 17:20

4
АМА ТЕ ТЕЗИ МАРОДЕРИ СПЕКУЛАНТИ СА ВАШИ ХОРА ..., И БЕЗ СТАВКА ПАК ЩЕ Е СПЕКУЛАЦИЯ НА ЦЕНАТА ..
А ★♠♪©°

2022.04.30 | 18:35

9
БСП УПРАВЛЯВАТ НЕЛЕГИТИМНО ....НИКОЙ НЕ ГИ Е ИЗБИРАЛ ... НА ТИЯ МАРОДЕРИ...

2022.04.30 | 17:28

5
БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТРЪГНАТО ОТ МРЪСНИТЕ ЛАПИ НА БСП!
А ★♠♪©°

2022.04.30 | 18:04

8
БСП ЗАТРИХА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО НА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОДУКТИ .., СЕГА ТРЪГНАЛИ МИНИСТРИ ПАК ДА СТАВАТ ..

2022.04.30 | 18:04

7
Аз предлагам нулева ставка БСП в политиката. Аман от комунисти скапани.....

2022.04.30 | 17:32

6
ВНИМАНИЕ! СОЦИАЛИСТИТЕ ЛЪЖАТ И МАМЯТ САМО НЕОБРАЗОВАНИ И НЕИНФОРМИРАНИ ХОРА! ЗАТОВА ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ! ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ!

2022.04.30 | 17:02

3
Народа предлага БСП да бъде пратено в АДА!

2022.04.30 | 17:00

2
ЗЕМЕДЕЛИЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТРЪГНАТО ОТ РЪЦЕТЕ СОЦИАЛИСТИТЕ, ТАМ СА САМО ТЕХНИ ХОРА.

2022.04.30 | 16:59

1
БСП ПРЕДЛАГА ДЪРЖАВАТА ДА ФАЛИРА. ИДИОТИ.

Добави коментар

Водещи новини