Бойко Рашков с последна информация за въоръжения грабеж в София

  • 11 май 2022 16:02

  • 5309
  • 40
© Булфото

В момента се разследва. И да имам информация – няма да я споделя. Извършва се оглед. Има информация относно автомобила, с който са били извършителите. Не е редно да се оповести информация. И на мен ми се иска престъплението да се разкрие на първия час, но за момента е това, съжалявам. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на изслушването на заседание на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в НС, предаде репортер на Novini.bg.

Думите му са в отговор на въпрос на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС за въоръжения грабеж в София от днес.

Бойко Рашков с подробности за структурните промени в МВР

На въпрос на ДПС относно недоволството на синдикатите, относно реформите в МВР, министър Рашков заяви, че те са запознати с промените, които предстоят. До момента не са дали свое становище. По думите на Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския по-голямата част от служителите на пожарната са доволни. Те са участвали с предложения по реформата, стана ясно от думите му.

Той заяви, че е добре да се сформират доброволни отряди в населените места. Някои от кметовете, обаче не съдействали за това.

Вътрешният министър упрекна действията на синдикатите в МВР. „Възнагражденията на служителите на МВР трябва да се увеличат. Средствата, които получават са по-високи с 25% от тези на охранителните полицаи и по-ниски от тези на служителите на ДАНС. Имам огромното желание да им удвоя заплатите, но това няма как да стане“, обясни министър Рашков.

„В КИС трябва да се предприемат мерки за увеличения на заплатите, защото рискуваме да останем без кадри. Тези служители се грижат за цялата система на структурите на МВР. Би било добре събраната информация при разследвания да може да се споделя между службите. Целта ни е да може да се разгърне тази дейност в цялата страна. Хубаво е да могат и да се контролират тези служители, защото системата е доста закърняла. Има и сега една дирекция, която се занимава само с гледане на снимки. Уникално способни сме да направим така, че една служба да не функционира. Най-вероятно дейността по връчване на глоби ще я върнем по регионите, за да няма злоупотреби. Има нужда от промяна и това ще стане скоро", коментира Рашков“.

„Забелязваме, че автомобилният парк на МВР е остарял. Възрастта на автомобилите е не по-малко от 11-12 г., което е много за служебни коли. В момента парка се обновява. Ще се опитаме вместо покупка да ползваме автомобили на лизинг. Установяваме, че поддръжката се извършва от определени автосервизи. Ще се опитаме да елиминираме кърлежите, които злоупотребяват с финансите в системата“, подчерта министър Рашков.

Насочили сме усилията си и към снабдяването с компютри на служителите на МВР, добави той.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5309 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
Фака Яко

2022.05.11 | 16:59

1
Тоа па пиян много

2022.05.11 | 17:11

2
Гpaбeжи, yбийcтва.... good job дамаджана, good job :/

2022.05.11 | 17:22

5
5-та колона , този път от окупационни ни приятели ? Пицата затворила , нямало оборотни ! Как , кога , ресторантчето край деня за счетоводна цел да няма оборотното за НАП-а ? Нещо съвсем ново като обща приета практика ...

2022.05.11 | 17:19

3
онези групи има вече навсякъде : днес видях такава в нашата селска-градска . Започва сезона на отвличанията , шантажи , поръчкови убийства . Но , това си е както си е било по време на Юго-Война .
баба гицка

2022.05.11 | 17:22

4
пияницата работи за мутрите - Гешев, разследвай тази дамаджана

2022.05.11 | 17:25

6
ех , щом е така психо-интервенция от нашенските наблюдатели-пасачи в зелените униформи , тогава вместо да се обърна към местен счетоводител да използвам щатският Гоогле-Драйв да ми изчисли чрез Ай-Фона колко дължи на НАП . Да видим , каква изненада ще имаме .

2022.05.11 | 17:27

8
пробва ли си ? при отрицателен в размер 20% , чудото на раз-два ми дала плюс от половината общо .
А∆¶®™А★

2022.05.11 | 17:26

7
НЯМАТ РЕСПЕКТ , НЯМАТ СТРАХ ТАКИВА ИЗРОДИ , С ТАКЪВ НЕЛЕГИТИМЕН ЗА ВРЕМЕТО СИ ...ДАМАДЖАН АВТОРИТЕТ ...УУУУУУУ....
А∆¶®™А★

2022.05.11 | 17:27

9
НЯМАТ РЕСПЕКТ , НЯМАТ СТРАХ ТАКИВА ИЗРОДИ , С ТАКЪВ НЕЛЕГИТИМЕН ЗА ВРЕМЕТО СИ МИНИСТЪР С ДАМАДЖАН АВТОРИТЕТ ...УУУУУУУ....
А∆¶®™А★

2022.05.11 | 17:29

10
НЯМАТ РЕСПЕКТ , НЯМАТ СТРАХ ТАКИВА ИЗРОДИ , С ТАКЪВ НЕЛЕГИТИМЕН ЗА ВРЕМЕТО СИ МИНИСТЪР С ДАМАДЖАН АВТОРИТЕТ ...УУУУУУУ...., А ИНАК СЕ ПЪЧИ ПРЕД ПРЕВОЗВАЧИТЕ И НАЛАГА РЕПРЕСИЯ ВЪРХУ ПРОТЕСТИТЕ ИМ .... ММММММАМИЦАТА И ....ВЛЕЧУГО...
А∆¶®™А★

2022.05.11 | 17:32

11
ВРЪЩАТ НИ В ГОДИНИ , КОИТО БЯХМЕ ЗАБРАВИЛИ , ...МАГИСТРАЛНИ ГРАБЕЖИ , ОТВЛИЧАНИЯ , РЕКЕТ .....!....НЯМАТ РЕСПЕКТ , НЯМАТ СТРАХ ТАКИВА ИЗРОДИ , С ТАКЪВ НЕЛЕГИТИМЕН ЗА ВРЕМЕТО СИ МИНИСТЪР С ДАМАДЖАН АВТОРИТЕТ ...УУУУУУУ...., А ИНАК СЕ ПЪЧИ ПРЕД ПРЕВОЗВАЧИТЕ И НАЛАГА РЕПРЕСИЯ ВЪРХУ ПРОТЕСТИТЕ ИМ .... ММММММАМИЦАТА И ....ВЛЕЧУГО...
А∆¶®™А★

2022.05.11 | 17:36

12
....Е КАК ЩЕ ИМА ДЪРЖАВА ..., БСП УПРАВЛЯВАТ ..., БСП ....., БСП С ШЕПА ГЪЪЪЗОВЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ........., .......ВРЪЩАТ НИ В ГОДИНИ , КОИТО БЯХМЕ ЗАБРАВИЛИ , ...МАГИСТРАЛНИ ГРАБЕЖИ , ОТВЛИЧАНИЯ , РЕКЕТ .., МАРГИНАЛНО ПОВЕДЕНИЕ ПО УЛИЦИТЕ , РАЗЮЗДАНОСТ .......!....НЯМАТ РЕСПЕКТ , НЯМАТ СТРАХ ТАКИВА ИЗРОДИ , С ТАКЪВ НЕЛЕГИТИМЕН ЗА ВРЕМЕТО СИ МИНИСТЪР С ДАМАДЖАН АВТОРИТЕТ ...УУУУУУУ...., А ИНАК СЕ ПЪЧИ ПРЕД ПРЕВОЗВАЧИТЕ И НАЛАГА РЕПРЕСИЯ ВЪРХУ ПРОТЕСТИТЕ ИМ .... ММММММАМИЦАТА И ....ВЛЕЧУГО.....
Знаем

2022.05.11 | 18:44

27
" полицията" на БСП ...ааре нема нужда .

Добави коментар

Водещи новини