Рашков: Има завишаване на броя на тежките пътни произшествия и смъртни случаи

  • 19 април 2022 13:48

  • 1026
  • 2
Рашков: Има завишаване на броя на тежките пътни произшествия и смъртни случаи
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Констатираме завишаване броя на тежките пътни произшествия и смъртни случаи, каза министърът на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския на пресконференция след публично обсъждане на проекта за промени в Закона за движение по пътищата, подготвен от ведомството и публикуван за обществено обсъждане на 13 април, съобщава БТА.

По думите на Рашков повечето от становищата са били в подкрепа на проекта, като е имало и допълнително изложени идеи.

Ще ограничат ли максималната скорост на магистрала до 130 км/ч?

"Общо, законопроектът е концентриран към това да променим в положителна посока, като деформализираме, дейността по връчване на съответните документи, които съставя МВР, когато констатира нарушения на правилата за движение. Изостанали сме от дигитализирането на дейността в МВР изобщо, посочи министър Рашков.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1026 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Отличник

2022.04.19 | 14:47

2
Браво, затова сте сложени... да констатирате! Ама голем констататор си ти бе, болшевишки боклук! Ще викнеш танковете на Петър Младенов май като ви помете народа, наближава!
Милиарди

2022.04.19 | 14:00

1
На пътя не е проблем Ако е Ковид е друго. Ще блокираме държавата, ако трябва само един живот да спасим. Но на пътя живота няма стойност.

Добави коментар

Водещи новини