Георги Свиленски, БСП: В тази ситуация никой от партньорите няма да напусне коалицията

  • 07 май 2022 16:31

  • 1145
  • 14
Георги Свиленски, БСП: В тази ситуация никой от партньорите няма да напусне коалицията
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"В тази ситуация никой от партньорите няма да напусне коалицията, решението за военнотехническа помощ за Украйна е подкрепено от 200 народни представители, благодарение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в Украйна няма да се изпращат въоръжение и боеприпаси", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

По думите му войната трябва да свърши с мирни средства, с диалог, с дипломация.

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не изнудва, на никой не сме извивали ръцете, няма как с изпращане на оръжие и боеприпаси да се търси мир. Решението за военнотехническа помощ е победа на справедливостта, даваме възможност на Украйна да си изнесе зърното и евтината електроенергия, да получи подкрепа за членството си в Европейския съюз, все неща от които Украйна има нужда", допълни Георги Свиленски.

Той категорично заяви, че от България за Украйна не се изнасят въоръжение и боеприпаси.

"Ако някой твърди такова нещо - лъже. Такова нещо не се извършва. България изпраща оръжие до 60 държави, с които има договори повече от 30 години, от там нататък какво държавите правят българският министър на икономиката не носи отговорност. Договорът има краен потребител и е ясно за коя държава отива", добави Георги Свиленски.

Според него "нито без руски газ ще можем, нито без руски петрол". "Ще ни продават същия руски газ или петрол през друг доставчик, няма как да се оправи България без тези суровини. Трябва да се отстоява българският национален интерес, а той е българската икономика да има петрол и газ на достъпни цени", заяви Георги Свиленски.

Той поясни, че българското правителство трябва да продължи разговорите с "Газпром" и цената да бъде такава, каквато е договорена, а ако не успее - да компенсира българските граждани и българския бизнес.

"Посредничеството няма как да не вдигне цената, но не е ясно с колко", каза още Георги Свиленски.

Той коментира изтеклия запис от срещата на превозвачите с премиера Кирил Петков така: "Разбрах за инцидента, който се е случил, дали е било изпускане на нерви не знам, не съм присъствал на разговора. Превозвачите имат своите основания да бъдат подкрепени, но с протести тези проблеми няма да бъдат решени, в случая трябва да се мисли по-глобално и кардинално. Мисля, че може да бъде намерен балансът - за намаляване на ДДС на горивата".

Относно увеличението на ТОЛ таксите Георги Свиленски заяви, че няма как с ниски такси да имаме добри и качествени пътища.

"От плаващи мнозинства няма никакъв смисъл, няма полза от нови избори в момента", подчерта Георги Свиленски.

Крум Зарков за решението на НС за Украйна: Коалицията оцеля на косъм

Валери Зайцев
1145 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Петров

2022.05.08 | 08:23

14
Газпром изпрати писмо до своите европейски клиенти, в което се опита да ги увери, че могат да плащат за газ, без да нарушават санкциите. Bloomberg пише за това. В писмото се казва, че новият указ на Кремъл от 4 май "изяснява процедурата", установена с указа за плащане в рубли. Според новия документ плащането за газ ще се приема в чуждестранна валута, която след това ще се обменя за рубли през сметките на Националния клирингов център.
РОБСКА ДУШИЦА Е БЪЛГАРИНА

2022.05.07 | 20:58

13
БЕЗ ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗ ПОРОБИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ.

2022.05.07 | 18:50

12
Мръсен червен помияр

2022.05.07 | 18:37

9
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните

2022.05.07 | 18:41

11
skrii se bre amerikanska mastio tova glupavo cetivo e za maika ti koiato e okucila takova riadko laino kato teb
oo

2022.05.07 | 18:40

10
e kak da napusnete bre usran kato znaete svarshi li tova pravitelstvo niama za vas pari niama vece parlament
...

2022.05.07 | 17:47

8
Ако Кокорчо каже на Георги Свиленски или ми даваш да ти го мушна или напускай коалицията, Свиленски ще каже , Добре само не го набивай целия
..

2022.05.07 | 17:47

7
Ако Кокорчо каже на Георги Свиленски или ми даваш да ти го мушна или напискай коалицията, Свиленски ще каже , Добре само не го набивай целия
СВИЛЕНСКИ

2022.05.07 | 17:46

6
ИДИ НА ХУУУХУУЙ.
..

2022.05.07 | 17:44

5
Бсп със сигурност, такива продажни мърши ще стискат кокала до последно че следващите избори няма да има 4 процента
Цв

2022.05.07 | 17:18

4
Ооо, кокала беше блян за всички там, как се пуска???

Добави коментар

Водещи новини