Иванов: Коалицията в момента се занимава с решаване на кризи, които сама е създала

  • 05 май 2022 17:22

  • 1347
  • 12
Иванов: Коалицията в момента се занимава с решаване на кризи, които сама е създала
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Коалицията показва, че е достигнала концептуалния си таван. Ние ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в нови избори, не защото ни е страх от избори. Ако България отиде сега на избори това е непредсказуем момент на криза. Страх ме е, че екстремисти от "Възраждане" експлатират страховете на хората. Могат да превърнат една кампания в обществен пожар. България има нужда от ясно лидерство. Това каза съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в предеването Лице в лице по БТВ. 

Не можем да допуснем страната да бъде тласната към избори. Това, което управляващите правят, за да се отакчим от "Газпром" е много важно. Коалицията в момента се занимава с решаване на кризи, които сама е създала. Ние сме подменили процеса на вземане на политически решения, в процес на оправяне на кризи, които сами сме създали, изпозлвайки нови кризи. Коалциията беше създадена като отрицание на предишните управляващи, каза още Иванов. 

Идва врем за червен флаг. Това е липса на функциониране на коалицията. Ще направим дискусия как може да бъдем полезни. Тази коалиция трябва да повиши капацитета си за полезно действие. Трябва много бързо да се превъоръжим. Трябва да предприемем решителни мерки да прекъснем руските връзки у нас. Трябва да затворим проблема с нереформираната съдебна система, посочи още съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". 

Пак скандали за Украйна: И Христо Иванов заплаши с напускане на коалицията

Според Иванов отделни министри правят героични усилия, а други дори не знаят.

Ние сме в тази работа не за собствен комфорт, а за да обслужваме обществените интереси. Министерство на правосъдието е неблагодарно. Нищо не ни задържа, освен разбирането какво ще се случи, ако България бъде тластаната към избори. Ние сме доказали, че сме готови да си тръгнем. "Възраждане" се храни от безпътицата на коалицията, отбеляза Иванов. 

По думите му коалицията трябва да намери начин да говори по всички теми с опозицията. 

Иванов коментира и темата за войната в Украйна. 

Войната в Украйна е огромно предизвикателство пред България. България трябва много бързо да реши как ще се защитава от агресията на Кремъл. Произведохме едно нищо. Тази тема не може да изчезне. Ние трябва да покажем ясна посока на страната. Каква е позицията на коалицията. Така не може да се продължава, но и не може да хвърлим държавата в нови избори, уточни още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

Виолета Симеонова
1347 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Прожектор

2022.05.06 | 03:46

12
Рашков бе преизбран за МВР министър от пРезидента Радев още от служебните му правителства. Това означава, че Радев контролира не само НСО, но чрез своя МВР министър всички останали силови и разузнавателни структури. Вместо Радев да бъде предложен на импийчмънт заради проПутинската му политика, то правителството е контролирано и зависимо от него. Опитите на Кирил Петков да се еманципира от Радев са плахи и анемични. Саботирано отвътре, това правителство е безсилно да поеме ясни атлантически ангажименти за военна помощ на Украйна и за модернизиране на армията ни. Рашков вън !
Стамболов

2022.05.06 | 01:11

11
Последното решение на НС за Украйна по предложение на управляващата коалиция е едно закъсняло и измъчено НИЩО. Целта на Путин с тази война очевидно е не само прекрояване и подчиняване на Украйна, но и геополитическо прекрояване на източноевропейските страни. Това води до коренна промяна на реформаторските приоритети на България. Сега повече от всякога е нужно обединяване на ДБ, ПП и ГЕРБ около силно проевроатлантическо правителство.
Умник Гюро

2022.05.05 | 20:14

10
Видя ли, народе, как ти подмениха вота. Никой не е гласувал за Крушовската биволица, Нинова. Но ето, тя ни казва по екрана какво ще става с държавата ни и че ще продължим да сме заробени от руския газ. Комунистите ви управляват отново, глупаци прости!
Цв

2022.05.05 | 18:53

9
Ааааа, открихме топлата вода, ти какъв го дириш там или КОКАЛА Е СЛАДЪК! МЪРША!
Sarbeca Z

2022.05.05 | 18:49

8
Боклук противен, как е заплатката ? Как са далаверите , растат ли банковите сметки мършо ???
чъки

2022.05.05 | 18:09

3
москва изчезвай тъпак
Слава на Евреит Зеленски

2022.05.05 | 18:44

7
Украйна над всичко! ЕС рождае тиква, Украйна рождае хора!
Гражданин на СССР

2022.05.05 | 18:43

6
По същия начин всичко в Русия от 91г

2022.05.05 | 18:39

5
Видя ли, сега тъпанар, с кого влезе в коалиция!
ей

2022.05.05 | 18:11

4
плъх защо те сложиха хората там бе п едал

2022.05.05 | 18:09

2
хващай си пътя и да те няма ей б оклук

Добави коментар

Водещи новини