Политолог: Съдбата на правителството зависи от танца на Нинова

  • 29 април 2022 21:56

  • 3226
  • 9
Политолог: Съдбата на правителството зависи от танца на Нинова
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

В навечерието на криза сме, вече започваме да усещаме последиците на войната и в социален план. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ политологът Борис Попиванов.

В следващите месеци хората ще имат все по-малко разполагаеми доходи. Решаването на тази криза трябва да бъде непосредствен приоритет на правителството, заяви Попиванов.

Най-големият проблем на правителството е, че все още не е правителство в смисъл на екип с обща воля, обща стратегия, общи цели. Тази несигурност не само подхранва несигурност на общественото мннение накъде върви страната, но се отразява и на политическия климат, и на кризите в страната, посочи политическият анализатор.

Борис Попиванов

Дали ще има криза в правителството и в парламента, в момента зависи от Нинова. Що се отнася до стопанската криза, спестяванията на българите в банките са чудесни, коментира политологът Васил Гарнизов.

Ако левицата е истинска, тя няма как да не подкрепя жертвата в една война. По традиция левицата е и против всяка война. Основната лява партия в България – БСП, се стреми да се съобразява с някакви настоения на електората, без да изрази достатъчно задълбочена позиция. БСП трябва да изрази много по-сериозна позиция, заяви Борис Попиванов.

Нинова потвърди: Реши ли МС да изнасяме оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията

С този танц за военната помощ и напускането на коалицията Нинова се опитва да напипа новото нормално в политическото пространство. В един момент това много ще улесни правителството и ще затрудни противниците на кабинета. В момента какво ще се случи с правителство, зависи много от поведението на Нинова. Нинова ще се придържа много близо до европейската социалдемокрация, защото радикалното ляво е заето от Радев и "Възраждане", прогнозира Васил Гарнизов.

Най-вероятно правителството ще преживее юни, въпросът е в името на какво. Не виждам да се дискутират достатъчно сериозни въпроси. Надявам се правителството да не влезе в серия спорове с всички сектори в страната, подобно на правителството на Филип Димитров през 90-те, и накрая да се свали само, каза още Борис Попиванов.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3226 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.04.29 | 23:55

6
Нинова е за Борисов

2022.04.30 | 08:59

9
Глупости! Нинова не дава патрони и оръжие на Украйна, а г-н Борисов ще подкрепи с гласове в парламента гласуването да се изпращат боеприпаси и оръжие на украинците.
Долна Мелна Трънско

2022.04.30 | 08:57

8
Политолог: Съдбата на правителството зависи от танца на Нинова. А танца е предизвестен, под звуците на песените Здравствуй, наша Татьяна и Яблони и груши цвели.

2022.04.30 | 08:15

7
КВО ЗАВИСИ ОТ НИНОВА, ЧЕ НЕ СЕ РАЗБРА
дърта популистка

2022.04.29 | 23:00

5
Тая няколко пъти си подава оставката, а после пак с диктаторски методи пак е начело! Какво лицемерие!

2022.04.29 | 22:46

4
Само плаши кокала нивга няма да пусне доброволно.
Диди

2022.04.29 | 22:42

3
От Нинова не зависи нищо. Това са мажоретките на олигархията, която плати протестите. Или както ги наричат фигурантчета.
Анонимен

2022.04.29 | 22:13

2
За сега Нинова не успява да се придържа към европейската социалдемокрация и никога няма да успее.
Анонимен

2022.04.29 | 22:13

1
За сега Нинова не успява да се придържа към европейската социалдемокрация и никога няма да успее.

Добави коментар

Водещи новини