Министър Сандов: Оръжието за Украйна не трябва да е решаващият въпрос за съществуването на коалицията

  • 27 април 2022 18:36

  • 770
  • 5
Министър Сандов: Оръжието за Украйна не трябва да е решаващият въпрос за съществуването на коалицията
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Въпросът с изпращането на оръжия в Украйна трябва да се реши от българския парламент. Вътре в управляващата коалиция е ясно, че има различна позиция на една от партиите, но това не би следвало да е решаващо за съществуването на тази коалиция, тъй като ние имаме управленска програма, която бележи пътя, по който ние трябва да вървим и принципите и политиките, по които ние трябва да работим.

Това заяви пред журналисти вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е на въпрос за бъдещето на правителството във връзка с разминаванията между коалиционните партньори по темата с отпускането на военна помощ за Украйна. Той смята, че няма нарушаване на коалиционното споразумение. По думите му управляващите не бива да са заложник на кризи, предизвикани отвън. 

Министър Сандов: Предоставянето на оръжие за Украйна, означава сигурност и за България

Сандов определи като извънредна ситуацията със спирането на доставки на газ за България от Русия. Руската федерация, освен че не признава международните договори, свързани с човешки права и териториална цялост на други държави, се вижда, че не изпълнява и търговските договори, коментира той. България е обект на търговска агресия, защото се нарушава договор, а страната ни е редовен платец за доставката на газ, смята вицепремиерът.

Според него с доставките на газ Русия се опитва да влияе върху политическата ситуация в България. Вярвам, че ще се прояви зрялост в управленската коалиция, в българския парламент за това ние да не се поддадем на шантаж. По думите му трябва да се търси и общо европейско решение по казуса, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
770 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.05.01 | 20:56

5
Не искат да плаштате за газ. А сега някой нарушил договор. Прашта е оружие на укрите, а Руссия агрессор. Тьпи политици

2022.04.30 | 21:30

4
А кое бе остър?!
Стефо

2022.04.29 | 14:26

3
Сандов е наложително вече да се разкара от МС!
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.04.27 | 23:41

2
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти... От 9та минута е просто култово... Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост... Нацисти до мозъка на костите си... Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто... Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Анонимен

2022.04.27 | 19:14

1
Изпраща се оръжие за Украйна, а коалицията да си съществува.

Добави коментар

Водещи новини