Президентът: Правителството прави всичко възможно за извеждането на моряците ни

  • 13 април 2022 17:07

  • 1056
  • 1
Президентът: Правителството прави всичко възможно за извеждането на моряците ни
© Bulphoto, архив
Слушай новината Слушай новината

Не трябва да имате никакви съмнения, че правителството и отговорните институции правят всичко възможно да гарантират здравето, безопасността и извеждането на нашите моряци. Към момента по-добре да ограничим разговорите по тази тема, ако искаме тази операция да мине безопасно. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на от Португалия, където е на официално посещение.

Премиерът: В ход е евакуация на част от екипажа на „Царевна“

По думите му отношенията ни с Португалия на най-високо политическо равнище са отлични. 

„Възможностите за съвместно сътрудничество непрекъснато нарастват“, посочи държавният глава, като напомни, че португалците първи изготвиха Плана си за възстановяване, внесоха го в ЕК и получиха средствата по него още миналата година.

„Те вече са напреднали много в най-трудната част, а именно изпълнението на Плана и изпълнението на реформите. С премира на Португалия обсъждахме техния опит. Работят много усилено, създават допълнителна организация специално за изпълнението на Плана и вече са създали около 60 консорциума – обединение между водещите учени, университети, изследователски лаборатории и бизнеса“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Според него България и Португалия си приличат по много неща и трябва да използваме по най-добрия начин тези връзки.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на коментира и темата за РСМ, като посочи, че е изключително важно страната ни да се придържа към националната рамкова позиция, декларацията на парламента и постигнатия консенсус на КСНС.

„Надявам се, че ние ще запазим точно тази политика, защото тя е единствената гаранция да имаме устойчивост и необратимост на процесите на интеграция“, коментира президентът.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1056 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Слава Зеленский

2022.04.13 | 17:16

1
Те са ни нужни като жив щит. Няма да ви ги дадем.

Добави коментар

Водещи новини