Радев изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Военната академия в Лисабон

  • 13 април 2022 15:39

  • 356
  • 1
Радев изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Военната академия в Лисабон
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Военната академия в Лисабон, Португалия.

Публичната лекция на държавния глава, озаглавена "Новата геополитическа среда за сигурност и възникващи предизвикателства пред европейската сигурност", е част от продължаваща негова двудневна визита в страната. Президентът бе посрещнат в сградата на академията от своя португалски колега Марселу Ребелу де Соуза и ръководството на учебното заведение. 

Военната академия в Лисабон води началото си от "Училището за артилерия и кавалерия", създадено с декрет на португалския крал Дон Жоао IV през 1641 г. Като висше военно учебно заведение, академията е пряк наследник на "Кралската академия за строеж на укрепления, артилерия и инженерни войски", създадена от кралица Дона Мария I през 1790 година. 

Понастоящем академията разполага със собствен комплекс в Лисабон, където се намира нейното седалище, и един комплекс в Амадора.

Посрещнаха с военни почести Румен Радев в Португалия

По-рано през деня президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посети Фондация "Шампалимо" – научноизследователски център със звено за лечение на онкологични заболявания. 

Вчера държавният глава проведе с президента на Португалия Марселу Ребелу де Соуза двустранен разговор, в който обсъдиха отношенията между двете държави, ситуацията в Украйна и европейската перспектива пред Западните Балкани. Предстои Радев да разговаря също с премиера на страната Антониу Коща и с председателя на парламента Аугущу Сантуш Силва. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха-ха

2022.04.13 | 16:36

1
Пропаганда за Русия и Путин. Те не са наясно че това е троянския кон на фашиста Путин

Добави коментар

Водещи новини