С размяна на реплики между Гешев и Христо Иванов започна заседанието на правната комисия в НС

  • 12 април 2022 12:04

  • 4140
  • 14
С размяна на реплики между Гешев и Христо Иванов започна заседанието на правната комисия в НС
© Булфото (архив)

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във дойде на заседанието на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси, която обсъжда на второ четене промените в Закона за съдебната власт. Измененията предвиждат закриване на специализирания съд и прокуратура.

Тук съм само и единствено от уважение към институцията Народно събрание и да кажа на народните представители няколко неща. Основното е, че ръководството на прокуратурата няма да служи за декор на предварително взети решения, за които нямат значение аргументите, още по-малко юридическите аргументи, и фактите, и зад които седят, надявам се, не единствено и само интересите на това, което вие наричате олигархия и мафия, каза пред журналисти главния прокурор. 

По думите му резултатът от тези действия ще бъде само приключване безславно на най-важните дела в държавата, освобождаване на едни огромни парични средства и това ще е единствено в интерес на престъпността. Той предупреди, че отговорността няма да носи съдебната власт, а този, който извърши тези действия.  В началото на заседанието главният прокурор повтори думите си и пред народните представители в комисията. 

Гешев каза, че втората причина да е тук е Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския ("Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от") , който многократно поканил да разговарят, като "флагман на идеята за т.нар. съдебна реформа". С г-н Иванов съм готов да дебатирам и да чуя неговите юридически аргументи, каза главният прокурор и допълни, че подозира, че няма такива. 

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския ("Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от") му отговори, че в определен смисъл има право, че решението е взето предварително, защото партиите от мнозинството три пъти са се явили на избори с ясно заявеното намерение за закриване на специализираното правосъдие. Ние сме тук не просто, за да водим някакъв дебат, а за да изпълним волята на избирателите, посочи Иванов и призова Гешев "да освободи съдебната власт от себе си", да се яви на избори и да продължи "легитимно да държи тези политически речи". 

„Интерес от закриването на специализираните структури имат тези, които българските граждани наричат „мафия“. Ако това стане, делата ще приключат безславно. Нека българските граждани да следят какво ще се случи и със съответните обезпечения и запори, какви ще са последствията. И  тогава въпросите няма да са към българската съдебна власт“, заяви днес главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във на заседанието на Комисия по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно събрание.

Това е политическа обосновка, коментира главният прокурор. Историята е показала, че тези, които говорят от името на народа, обикновено не представляват народа, допълни той.  Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във се обърна към магистратите от специализирания съд и прокуратура: "Прокуратурата ще ви подкрепи". По думите му тези структури ги закриват, защото работят, а не защото не работят. 

„Закриват ги, защото работят, защото правят това, което Европейската комисия и европейските ни партньори искат“, каза Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и добави, че „прокуратурата няма да служи за декор на предварително взети политически решения“.

След размяната на реплики с Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския главният прокурор си тръгна от заседанието на правната комисия. 

Гешев предизвика Йорданова на публичен дебат, иронично преди ВСС каза: Очаквам да повиша нивото си на правни и общи знания

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4140 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Боби

2022.04.13 | 21:06

14
Ицака пак се е правил на мъж

2022.04.12 | 22:04

13
Прекрасен Г_н Гешев! Интелект, баланс, увереност. Интересно ми е, ако не плюят и злобят по Гешев и Герб, за какво ще си говорят?

2022.04.12 | 22:03

12
Много се страхуват от г-н Гешев! Олигарсите напъват за да минат между капките. Подкрепа за г-н Гешев!

2022.04.12 | 22:03

11
ВИЕ ПРОВЕДОХТЕ ЕДНА ВИСША АКАДЕМИЯ НА ЮРИДИЧЕСКИ ЗНАНИЯ , ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ И ЖЕЛЯЗНА ИЗДЪРЖЛИВОСТ. ЗАСЛУЖЕНО ПОЕХТЕ ТАЗИ ВЪРХОВНА ОТГОВОРНОСТ ! СЕГА В ПАРЛАМЕНТА ПОКАЗАХТЕ АКАДЕМИЧНОТО СИ ПРЕВЪЗХОДСТВО И ЗНАНИЯ ПРЕД ПРАВНАТА КОМИСИЯ ! АЗ ИМАМ ОГРОМНА ВЯРА ВЪВ ВАШЕТО ОБЕЩАНИЕ, ЧЕ ЩЕ ВЪРНЕТЕ НА НАРОДА 6 МЛРД.И 200 МИЛИОНА ЛЕВА, ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА. ДНЕС ВИЕ ПОКАЗАХТЕ СВЕТЛИННИ ГОДИНИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ВАС И ПРАВНАТА КОМИСИЯ. ВЯРВАМЕ ВИ ! ОБИЧАМЕ ВИ ! ПОДКРЕПЯМЕ ВИ ! БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!!!
Хф

2022.04.12 | 15:53

10
Тоя селски интелект Гешев едно че е тъп ,второ че и образование на ниво средно училище няма.
БЕГАЙ ГЕШЕВ

2022.04.12 | 15:39

9
В ПАКИСТАН , ТУК ТЕ ЧАКА УЙ ГОЛЯМ !
Боян

2022.04.12 | 14:53

8
Какъвто и да е Гешев, не е Иванов човекът, който може да си позволи да му поставя оценки
Нищоправец

2022.04.12 | 14:49

7
ХРИСТО ИВАНОВ Е ЕДИН КОРУМПИРАН ИЗХАБЕН ПОЛИТИК.ТРЯБВА ДА РАЗДЕЛИ ПАРИТЕ,КОИТО Е ВЗЕЛ ОТ МАФИЯТА И С ДРУГИ,САМО ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ТОВА ,КОЕТО ИСКА-ПРЕСТЪПНИЦИТЕ(БОЖКОВ,СТАЙКОВИ,АРАБАДЖИЕВИ,БАНЕВИ,ВАСИЛЕВ И ДР.) ДА НЕ ПОЛУЧАТ ВЪЗМЕЗДИЕ
НаКавални

2022.04.12 | 14:06

5
наглец, лично ще те бия
Бреей

2022.04.12 | 14:08

6
Наркоман , кой ти купи интернет.
Вико

2022.04.12 | 13:58

2
Христо седи като изтъкан до тази стена хахахха Не му ли идва на акъла, че вече трябва да се разкара от политиката ...

2022.04.12 | 14:00

4
Христо щее следващият Президент.

Добави коментар

Водещи новини