Андрей Гюров: В началото имаше идея да излъчим един кандидат за БНБ, но не се получи

  • 08 април 2022 21:26

  • 1591
  • 5
Андрей Гюров: В началото имаше идея да излъчим един кандидат за БНБ, но не се получи
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Със сигурност можем да кажем, че коалицията е здрава. Всеки спор я прави по-здрава. Понякога сме образцово семейство, а понякога сме като шумна италианска фамилия. Това заяви в интервю за "Панорама" по БНТ председателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" /ПП/ и кандидат за управител на БНБ Андрей Гюров.

,,Сегашната коалиция е доста разнолика, но в никакъв случай не мога да кажа, че винаги има еднопосочни решения. Всеки има право на независимо мнение, в крайна сметка всичко в тази коалиция се решава с обща дискусия'', допълни той.

Лорер: Коалицията съществува, защото е създадена около принципи, а не около личности

Андрей Гюров обясни, че в началото идеята е била коалицията да излъчи един кандидат за управител на БНБ, като за целта са били проведени необходимите консултации, обаче в крайна сметка този първоначален план не се е получил.

В момента има два профила на кандидати с различни опити и експертност, така че всеки може да направи преценка кой да оглави централната банка на страната, поясни той.

Председателят на ПГ на ПП отхвърли твърденията, че от партията не отпускат средства на регионалното министерство, защото от ИТН не искат да оттеглят своя кандидат в лицето на Любомир Каримански.

Йорданов нападна партньорите от ПП: Играят го долно! Няма да оттеглим кандидатурата на Каримански

Тук става въпрос за това, че има едно наследство от предишното управление – имаме пътища, но те са в трагично състояние. От друга страна имаме натрупване на договори, които създават юридически проблеми. От "Автомагистрали", например, са сключили договори за над 1,8 млрд. лева без прозрачност и обществени поръчки, коментира Гюров.

На въпрос за инфлацията депутатът заяви, че правителството е успяло да защити най-уязвимите групи от населението, давайки пример с покачването на минималната работна запалата и пенсиите.

БНБ очаква инфлация от 9,6% през тази година

В момента има друг инфлационен натиск заради войната в Украйна, но ние ще предприемем мерки, за да спрем растежа на цените, или поне той да не бъде толкова ускорен, увери Гюров.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1591 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Нина

2022.04.09 | 00:44

5
уф че си хубав.

2022.04.09 | 00:35

4
Кандидат имаше, просто ти се натресе в последния момент без никой да знае кой си.
да ви пикам

2022.04.08 | 23:14

3
на идеите
Гоше

2022.04.08 | 22:51

2
Аз само да питам: и тоя ли е педерас???
А ★♠♪©°

2022.04.08 | 21:56

1
ОНЯ ДРУГИЯ ОТ БСП КАЗА .." НАПАДАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА ".....ЕЙ ГО ...УУРУДА ...., ЗАЩО НАПАДАТЕЛНИ БЕ ....., НЕ СА ЛИ ОТБРАНИТЕЛНИ.....?....А..?..... ВИГЕНИН Е ЛУД ПУТИНОФИЛ.....

Добави коментар

Водещи новини