Никола Минчев се срещна със зам.-държавния секретар по европейските въпроси на Италия

  • 08 април 2022 18:37

  • 438
  • 1
Никола Минчев се срещна със зам.-държавния секретар по европейските въпроси на Италия
© Народно събрание

Провеждането на реформа в съдебната система и в борбата с корупцията са сред основните приоритети на България. Това заяви председателят на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са на среща със заместник-държавния секретар по европейските въпроси на Италия Винченцо Амендола. Гостът е на еднодневно работно посещение у нас.

Стремежът на България е да изгради правов ред, какъвто имат западните държави, и да бъде достоен член на НАТО и ЕС, подчерта Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са. Войната в Украйна отново ни напомни колко голямо е значението на членството в НАТО и ЕС и се радвам, че ЕС е единен в позициите си, свързани с конфликта, добави той.

Председателят на парламента подчерта голямото значение на сътрудничеството между парламентите на България и Италия и съобщи на госта, че днес Народното събрание сформира групите за приятелство, които могат да бъдат използвани като канал за по-интензивни комуникации между законодателните институции. Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са отбеляза водещата роля на Италия за съхранението, опазването и развитието на правовата държава и по-конкретно работата на Венецианската комисия, която винаги е задавала високи стандарти за поддържане и укрепване на спазването на правовия ред.

Следващата седмица се очаква Народното събрание да приеме на второ четене законопроект, който предвижда закриването на специализираните съдилища, отбеляза председателят на парламента.

Той уточни, че се предвижда реформа на антикорупционния орган, който ще бъде разделен на две звена - едно за противодействие на корупцията и разкриване на конфликт на интереси и второ - за отнемане на незаконно придобито имущество.

На последващ етап ще бъдат инициирани и промени, свързани с фигурата на главния прокурор и дейността на прокуратурата, добави Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са.

Заместник-държавният секретар по европейските въпроси на Италия Винченцо Амендола отбеляза отличните двустранни отношения между двете страни. По повод сътрудничеството в областта на отбраната, той посочи, че Италия и България споделят общо мнение за търсене на дипломатически решения за възникнали конфликти.

Дипломатическо решение трябва да е предпочитаният изход от всяка ситуация, защото когато дипломацията не успее да постигне успех, виждаме какво се случва, добави Винченцо Амендола.

Общо бе мнението на председателя на Народното събрание и на заместник-държавния секретар по европейските въпроси на Италия, че войната в Украйна изисква бързо да бъдат взети решения в сферите на сигурността, икономиката и енергетиката.

В последните месеци новите правителства на България и Република Северна Македония активизираха двустранния диалог с цел да разрешат откритите въпроси между двете страни, подчерта Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са.

,,Както за Република Северна Македония и Албания, така и за България, европейската интеграция на страните от Западните Балкани е приоритет'', заяви той и изрази надежда скоро да има напредък и да се намерят правилните решения, за да може страните от целия регион да бъдат заедно част от ЕС.

Последвайте канала на

Владимир Василев
438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.08 | 19:19

1
Предвид не очакваниите ескалации на отлежалите отдавна въпроси в поне както и почти всичките сектори , има една известност от новата обстановка : Грета Тунбърг и нейното Фрайдайс-фор-футчър вече не са на нито на дневен план , нито перспективнити диалози .

Добави коментар

Водещи новини