Проф. Евгений Дайнов: Коалицията изглежда удивително устойчива

  • 08 април 2022 15:08

  • 699
  • 1
Проф. Евгений Дайнов: Коалицията изглежда удивително устойчива
© Булфото

Има пикове и спадове на напрежението в коалицията. Засега тази коалиция изглежда удивително устойчива. Успява да преплува през пиковете. Но е възможно да не изкара мандата, тъй като сътресенията имат таван. Устойчивостта е постоянно под натиск. Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Според него Слави Трифонов „не разбира от политика, което е опасно“.

„Северна Македония е измишльотина, която беше добавена към скандала с БНБ. Цялата история с Македония, която започна още от ГЕРБ, е позорна“, заяви Дайнов.

Андрей Гюров: Няма ангажимент за променяне на позицията ни за РСМ

По думите на политолога е било ясно, че „ГЕРБ няма да се разпадне като къщичка от карти както НДСВ“: „ГЕРБ направиха една феодално-гангстерска структура със страшно много хора, зависими от други хора. Такива структури трудно се разпадат. Но мина времето на такъв тип партии в Европа. Последни изблици има в Унгария и в Сърбия“.

Той коментира и партия „Възраждане“: „Там е опасно, защото очевидно са агентура на Кремъл, очевидно са изменници на българската република, събират най-низките страсти на обществото на едно място. Това е опасно и за националната сигурност. Трябва да бъдат държани под око. Антиваксъри и човекомразци, които обичат Путин“.

Протестиращи скандират "Оставка" пред НС, искат пълен военен неутралитет на България

Проф. Дайнов определи големия проблем на президента Румен Радев: „След като беше еманация на събуденото българското общество, покрай войната в Украйна мина в лагера на тези, които искат да приспят българското общество. Влачи се след събитията. Няма ясни позиции по войната“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
699 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2022.04.08 | 16:20

1
коалицията е уродлива - 9 МИЛИЯРДА ИЗЧЕЗВАТ и дори парламента не занае какво става, а 2 МИЛИЯРДА прибира прокопа - пак гласувайте за лъжците

Добави коментар

Водещи новини