Андрей Гюров: Няма ангажимент за променяне на позицията ни за РСМ

  • 07 април 2022 11:25

  • 599
  • 2
© Novini.bg

Няма ангажимент за променяне на позицията ни за РСМ. Това заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1266

„Темата не е на масата. Обсъждат се варианти. Има ясна заявка, че преговорите ще продължават с отчитане на ангажиментите, които сме поели, без да правим промени в позицията. На този етап няма такъв ангажимент. Задкулисни разговори няма. От самото начало сме показали, че разговорите се водят открито, с аргументи. Когато е възможно, и пред обществото и медиите“, коментира той.

"Възраждане" поискаха референдум по темата за РС Македония

По думите му няма напрежение в коалицията заради двете кандидатури за шеф на БНБ.

„Двамата кандидати сме представили концепциите си. Имаше изслушване в бюджетна комисия. В момента правим консултации с отделните парламентарни групи, за да търсим подкрепа“, допълни Гюров.

Той подчерта, че няма основание да оттегля кандидатурата си.

„Не мисля, че това е решение. ДБ вече излязоха с позиция, че ще подкрепят номинацията ми. Провеждам разговори и с БСП. Те ще вземат своето решение на заседанието на групата следващата седмица. Имахме добри разговори. За мен е приоритет да имам подкрепата на коалицията“, посочи Гюров и добави, че не смята, че вчерашният пост на Трифонов има отношение относно изхода на гласуването за БНБ.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.08 | 12:57

2
Браво гн Кирил Петков,умен си.Честно казано.Борисовата теза не върви при теб.Казваше Бойко прост съм и вие сте прости.Пекън си и то със чюжди западни езици.Нашета гордост сте със гн Асен Василев.И носите имена на български Крале.

2022.04.07 | 12:53

1
Този от малцинствата ли е

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини