Кирил Петков посреща в София Фон дер Лайен

  • 05 април 2022 18:37

  • 3935
  • 39
Кирил Петков посреща в София Фон дер Лайен
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е домакин на посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е в София на 7 април, четвъртък. В рамките на визитата си Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще потвърди подкрепата на ЕК за българския План за възстановяване и устойчивост (ПВУ), съобщиха от правителствената информационна служба.

У нас председателят на ЕК ще проведе срещи с премиера Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и членове на Министерския съвет, както и с представителите на политическите партии в управляващата коалиция. Предвидена е пресконференция. Програмата включва също посещение в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който е един от бенефициентите по ПВУ. По време на визитата си във висшето училище Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще се запознае с проекти на иновативни компании. 

Фон дер Лайен пристига на посещение у нас

Планът за възстановяване и устойчивост на България беше предаден на 15 октомври 2021 г. В рамките на оценката ЕК подчерта необходимостта от промени в области като енергетика, върховенство на закона и транспорт, за да бъде постигнато съответствие с европейските изисквания. В тази връзка правителството актуализира плана.

Основните промени в областта на енергетиката включват мерки за ускоряване на изграждането на нови евтини възобновяеми източници и съхранението на евтина енергия за използване в пиковите часове, както и за намаляване на емисиите от производство на електроенергия. Актуализираният план не съдържа проекти за изграждане на газови централи, тръбопроводи и ангажименти за затваряне на въглищни централи в следващите години.

В областта на върховенството на закона, правителството засили реформите, свързани с антикорупцията, реформите в държавните предприятия и прането на пари. В транспортния сектор актуализираният план поставя като ясен приоритет железопътния транспорт чрез нови проекти за влаков състав, дигитализация в сектора и рехабилитация на жп линии. 

Лорер: 7 млрд. лева ще бъдат отделени по програма в подкрепа на бизнеса

Актуализираният план за възстановяване и устойчивост включва 57 инвестиции и 47 реформи в 12 различни сфери, които трябва да бъдат реализирани до 2026 г. Мерки в областта на образованието и социалната сфера ще подкрепят обновяването и изграждането на училища, закупуването на съвременна медицинска апаратура, изграждането на система за въздушна спешна помощ, както и засилване на мерките за социално подпомагане.

Бизнес средата ще бъде подкрепена чрез засилване отчетността на главния прокурор, предоставяне на дигитални административни услуги и подобряване на прозрачността и конкуренцията при обществените поръчки. Бизнесът ще бъде директно подкрепен с грантово финансиране, финансови инструменти и подкрепа за индустриални паркове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3935 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар

2022.04.07 | 05:48

39
КРАЙ НА МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!

2022.04.07 | 04:57

38
ВСИЧКО ПОСКЪПНА СЛЕД ПУТЛЕРСКОТО НАСИРАНЕ В УКРАЙНА ! ПУТЛЕРИСТИТЕ КОМУНИСТИТЕ – В ЛУДНИЦАТА !
В

2022.04.05 | 18:51

1
Киро тъпото и Лайнарката на среща.Сега ще има заповеди, как да се унищожи българския народ.

2022.04.07 | 04:56

37
ВСИЧКО ПОСКЪПНА СЛЕД ПУТЛЕРСКОТО НАСИРАНЕ В УКРАЙНА ! ПУТЛЕРИСТИТЕ КОМУНИСТИТЕ – В ЛУДНИЦАТА !
Kiro Holesterola

2022.04.06 | 07:51

34
Ot vsiakade se sipe narodna liubov.

2022.04.07 | 04:56

36
ВСИЧКО ПОСКЪПНА СЛЕД ПУТЛЕРСКОТО НАСИРАНЕ В УКРАЙНА ! ПУТЛЕРИСТИТЕ КОМУНИСТИТЕ – В ЛУДНИЦАТА !

2022.04.06 | 21:04

35
СНИМКИ ОТ СПЪТНИЦИ С ДАТИ ДОКАЗВАТ, ЧЕ ТРУПОВЕТЕ НА МИРНИ ГРАЖДАНИ ПО УЛИЦИТЕ НА КИЕВСКОТО ПРЕДГРАДИЕ БУЧА СА ДЕЛО НА ПУТИНСКИТЕ МАРОДЕРИ. ОТ ФРАНЦИЯ И ОТ ДРУГИ СТРАНИ СЕ СТИЧАТ КРИМИНАЛИСТИ – ПАТОЛОЗИ ЗА ПОДГОТОВКА НА ОБВИНИТЕЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗА СЪДА НА ОБЩЕСТВОТО НА НАРОДИТЕ. ВСЕКИ ТРЕТИ ОКУПАНТ ОТ БРИГАДАТА НА БУЧИНСКИТЕ ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ Е ВОЮВАЛ В СИРИЯ.
free

2022.04.05 | 19:49

26
Аз съм за НАТО , ЕС и Кирил Петков , браво момчета
Fon Der Laynen

2022.04.06 | 07:47

33
Bravo ! Trebvat ni fanatici.
✠Ер Зори: uni.su/RUV78D

2022.04.05 | 22:16

30
☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, да умреш в ЛАЙНА, CATAНA от Xepakoвo, AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ☞ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, BPЪЩAЙ MИЛИAPДИTE!!!: uni.su/FMvRm6 ☞MPИ CATAНA ОТ БAНKЯ, ПPOKЛET ДA CИ TИ И CEMETO TИ, AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ☞Cнимkитe oт Бyчa ca cтo пpoцeнтa ФEЙK! ☞Ykpaинckaтa мoдифиkaция нa тakтиkaтa нa ИГИЛ, пpилaгaнa в Mocyл и Pakka. ☞Bcичko тoвa ce pъkoвoди oт oгpoмни мeдийни и пиap ekипи пoд koмaндвaнeтo нa aнгличaни и aмepиkaнци. ☞Poccия coзывaeт Coвбeз OOH в cвязи c пpoвokaциeй в гoрoдe Бyчa: uni.su/Es2O1b ☞Жуткие кадры из Бучи Минобороны РФ назвало провокацией киевского режима: uni.su/Uh8Ko5 ☞Трупы с белыми лентами.: uni.su/m69G1X ☞Россия расценивает ситуацию в украинском городе Буча как провокацию и угрозу мировой безопасности: uni.su/lFbNix ☞Постановка в Буче опровергнуть легко: uni.su/7YgMEb ☞Зачем Зеленскому нужен фейк о «зверствах» в Буче: uni.su/h8SjLC ☞Украинский фронт_5.4.2022: uni.su/VD0yv7
✌Биляна Гaвaзoвa✌

2022.04.05 | 22:17

32
Оздравяването на държавата ще настъпи, когато CATAНATA-Боко-Канибала от Xepakoвo, го върнат В ДРЪНГОЛНИКЪ, където му е мястото!: uni.su/qVitcd ☞PAЗCTPEЛ или БECИЛO щe e твъpдe-лeka cмъpт зa тoзи ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, a в зaтвopa, Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, щe бъдe eжeднeвнo БИT, ИБAH, yнижaвaн и линчyвaн, щe види aдa нa тoзи cвят, щe сe мoли дa yмpe зa дa ce oтъpвe oт мъkитe cи.: uni.su/qVitcd ☞ЖИД=EBPEЙ=ЦИГAH! ☞България е под милиционеро-циганско ИГО! ☞Бей жидов: uni.su/UqKaB5
₺CEBДAЛИHA APHAУДOBA₺

2022.04.05 | 22:16

31
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.ГРОБОВЕ и КОВЧЕЗИ за БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ Бойко Методиев Борисов, Цвeтaн Цвeтaнoв, Пeтъp Mockoв, Костадин Костадинов, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Димитър Петров, Николай Габровски, Мира Кожухарова, Лъчезар Томов, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов. Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.
scarface

2022.04.05 | 20:55

29
Тая с педофилската фамилия да се маха оттук

2022.04.05 | 20:51

28
Явно интереса и е огромен, за да довлече стария си спарен задник в София, точно сега....

2022.04.05 | 20:48

27
ЛИЗ. БЙКА И ПЕДЕ. РАС

Добави коментар

Водещи новини