Премиерът Петков: Българското правителство застава зад работещите в здравната система

  • 01 април 2022 19:14

  • 1987
  • 5
Премиерът Петков: Българското правителство застава  зад работещите в здравната система
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Българското правителство застава зад работещите в здравната система. Работим за трайно увеличаване на доходите, затова предлагаме повишаване на нивата на основната работна заплата в Колективния трудов договор в сектор „Здравеопазване“. Това заяви министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, които проведе срещи с представители на синдикални и съсловни организации.

В разговорите бяха изложени част от проблемите в сектора на здравеопазването и медицинския труд и бяха начертани най-належащите действия, които ще предприеме правителството за решаването им, съобщава пресцентъра на МС.

Медици поискаха COVID добавките да останат част от заплатите им

Премиерът подчерта решимостта на правителството да приложи правилото за съотношението 1:20 между най-ниската и най-високата заплата на медицински специалисти, финансирана с публичен ресурс, в болничните заведения.

„Можем да закупим всякаква апаратура, но ако нямаме кадри, системата на здравеопазването няма как да функционира“, категоричен бе Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за стимулирането на доходите на работещите в здравната система, включително на медицинските сестри, лекарите и др., което може да се реализира чрез увеличение на цените на медицинските услуги. Дискутирани бяха политики, които да стимулират повече български граждани да изберат професията медицинска сестра и така системата да се справи с дефицита на кадри. Акцент в разговорите бяха и промени в образователната система, които да ускорят вливането на нови кадри в сектора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1987 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
НЕПОЗНАТ

2022.05.23 | 11:02

5
Аз харесвам Кирил Петков. Той се справя добре с всичко.
Уролог

2022.04.06 | 01:14

4
иска ти се отзад да застанеш, ама ...само на леньо бориславов, болшевишки бесепе.дерасте!
Диди

2022.04.01 | 22:30

3
С каквото се захване всичко осира. За една година няма нищо свършено както трябва.
Гост

2022.04.01 | 19:46

2
Лъжец
Цв

2022.04.01 | 19:31

1
Обаче...... Спасявайте се поединично!!! Довърши бе лъжец мазен!

Добави коментар

Водещи новини