И Кирил Петков разговаря с албанския президент

  • 05 април 2022 16:38

  • 1041
  • 3
И Кирил Петков разговаря с албанския президент
© МС
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически се срещна с президента на Албания Илир Мета, който е на официално посещение у нас по покана на българския си колега. Във фокуса на разговора бяха двустранните отношения и регионалното сътрудничество, както и европейската перспектива на страните от Западните Балкани, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Петков отбеляза, че съществува огромен потенциал за развитието на икономическото сътрудничество, основаващ се на добрия политически диалог между двете страни. Петков и Мета обсъдиха приоритетни за свързаността на региона инфраструктурни проекти. Двамата лидери подчертаха стратегическото значение на Европейския транспортен коридор № 8, осъществяващ връзка между Адриатическо море и Черно море. 

Румен Радев посрещна албанския президент

Българското национално малцинство в Албания е основен мост на приятелство и фактор за укрепване на взаимното доверие, заяви още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически пред Илир Мета. Премиерът отбеляза значението, което страната ни отдава на осигуряването на възможност българското малцинство да се възползва пълноценно от правото си да изучава майчиния си език. 

Българският министър-председател потвърди подкрепата на страната ни за готовността на Албания да започне преговори за членство в ЕС. България е последователна в позицията си, че мястото на страните от Западните Балкани е в Европейския съюз. В тази връзка Петков подчерта усилията на българското правителство за активизиране на диалога със Северна Македония и преодоляване на противоречията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1041 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.04.07 | 05:49

3
ВСИЧКО ПОСКЪПНА СЛЕД ПУТЛЕРСКОТО НАСИРАНЕ В УКРАЙНА ! ПУТЛЕРИСТИТЕ КОМУНИСТИТЕ – В ЛУДНИЦАТА !

2022.04.07 | 05:48

2
КРАЙ НА МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!

2022.04.05 | 17:43

1
КИРО ТЪПОТО, ЩО ВСЕКИ ВТОРИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ПОЗДРАВЯВАТ МАИКА МУ

Добави коментар

Водещи новини