Атанасова алармира за злоупотреби за над 23 млн. лева в Русе, поиска проверка от МВР

  • 31 март 2022 12:08

  • 3635
  • 6
©

Председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, даде брифинг в Народното събрание, на който обясни, че е получила сигнал за опорочена обществена поръчка в Русе.

,,Като народен представител от Русе, в моята пощенска кутия са адресирани документи за една обществена поръчка, която се провежда от община Русе за изграждане на анаеробна инсталация за отпадъци за над 23 млн. лева по ОП "Околна среда", от която обществена поръчка е видно, че съдържа редица нарушения'', заяви Атанасова.

Тя допълни, че ще сезира органите на МВР и изрази надежда това да бъде направено и от представителите на останалите парламентарни групи, тъй като същият анонимен сигнал е адресиран и до депутатите от ПП, ИТН и ДПС.

В този сигнал се съдържа информация за това, че консултант, който вероятно общината е финансирала по някакъв начин, без да е член на комисията, уведомява кмета на общината, че всички фирми, които са участвали в обществената поръчка, не отговарят на предварително обявените условия. И въпреки това са допуснати до класиране и техните ценови оферти са отворени, най-вероятно ще бъде избран и изпълнител на тази обществена поръчка, разясни Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

,,Безпокои ме фактът, че средства, които са спечелени по оперативна програма, може да бъдат опорочени с една такава обществена поръчка. Това е още един проблем, който ще даде основания на ЕК да има редица забележки по това как се изразходват средствата по общините'', добави още тя.

Лаура Кьовеши: Получихме много жалби от България, свързани с корупция

Атанасова още веднъж призова останалите народни представители да внесат този сигнал за проверка в МВР и до националния координатор за борба с корупцията Кирил Петков.

В противен случай ще остана с впечатлението, че коалиционните партньори от управляващото мнозинство крият подобни сигнали за харчене на европейски средства.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3635 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.03.31 | 14:10

6
Танаске ма моме,тези сигнали имаше 12 години да ги пускаш и проверяваш до де беше на власт ма танаске.
Баце

2022.03.31 | 12:31

1
Дуловска, пак са много по-малко от вашит милиарди!

2022.03.31 | 13:18

5
Е и? Понеже те са крали всички други имат право да откраднат поне по толкова също ли? Себил, от теб крадат, а ти се радваш.
АТАНАСОВА ,

2022.03.31 | 12:50

4
МИЙТЕ ГИ ТЕЯ ПУДКИ ВЕ !
ПО МИРИЗМАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ !

2022.03.31 | 12:49

3
ГЕРБАВА ПУДКА И РАЗВАЛЕНА РИБА !
Баце

2022.03.31 | 12:31

2
Дуловска, пак са много по-малко от вашите милиарди!

Добави коментар

Водещи новини