Министър Гьоков се срещна с временния посланик на Либия

  • 28 март 2022 16:37

  • 330
  • 0
Министър Гьоков се срещна с временния посланик на Либия
© Министерство на труда и социалната политика
Слушай новината Слушай новината

Министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора се срещна с временно управляващия Посолството на Държавата Либия в София Мофтах Дрени. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения в областта на труда и социалната политика чрез подписване на Спогодба за сътрудничество в областта на социалното осигуряване и подготовката на кадри, съобщиха от пресцентъра на социалното ведомство.

Една от целите на подобен документ ще е да се регламентира, че периодите, през които българи са работили и са се осигурявали в Либия, ще се признават за осигурителен стаж за пенсия. Същите права се предвиждат и за либийските граждани, работещи у нас. Министър Гьоков и посланик Дрени изразиха увереност, че по този начин ще се удовлетворят интересите на хилядите граждани, които са полагали труд в двете държави. В разговора участва и Анастас Терзобалиев, съветник по отношенията с Близкия Изток и арабските страни.

Министър Гьоков и посланик Дрени се договориха България и Либия да обменят опит на експертно ниво в сферата на трудовото законодателство и в областта на здравословните условия на труд. Обсъдена беше и възможността либийски граждани да се обучават в Българо-германския център за професионално обучение към Министерството на труда и социалната политика.

Социалният министър: Може да има още едно увеличение на минималната работна заплата до края на годината

Последвайте канала на

Константин Тодоров
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини