Корнелия Нинова за ареста на Борисов, форсмажора и войната

  • 20 март 2022 19:47

  • 4814
  • 37
Корнелия Нинова за ареста на Борисов, форсмажора и войната
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Бившият премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше задържан за подозрение в корупция. Точно защото съм юрист не бих си дала мнението за случай, по който не познавам доказателствата. Прокуратурата трябваше да образува досъдебно производство и да започне събиране на доказателства. След което в двумесечен срок да излезе пред обществото и да заяви, че е събрала достатъчно доказателства, повдига обвинения на Борисов и Горанов и внасяме обвинителен акт в съда. Или не събрахме достатъчно доказателства и прекратяваме делото. Живеем в правова държава и никой не е над закона. За процесуалните нарушения трябва да се произнесе съдът. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в предаването „Защо, г-н министър?“ по БТВ.

„Не виждам процесуални нарушения по време на процеса по претърсване, обиск и изземвания“, добави тя. „Видяхте, че няма нито насилие, нито унизителни за човешкото достойнство кадри, на каквито сме били свидетели в миналото при господин Цветанов. Така че не вярвам това да доведе до осъдителни присъди в Страсбург“, смята Нинова.

Според Нинова битката между МВР и Прокуратурата е вредна за усещането за справедливост. „Докато МВР и прокуратура мерят кой какви доказателства е събрал и не е събрал, няма да има справедливост. Затова смятам, че прокуратурата трябва да се намеси по-решително. Можеше отдавна да е образувала досъдебно производство, да си е провела процеса по събиране на доказателства и да е дала яснота на обществото има или няма престъпление и този въпрос да приключи. С това тупане на топката и прехвърляне на отговорност и обвинения единствено към МВР няма да се стигне до този резултат, за който хиляди хора протестираха по площадите“, подчерта тя.

Рашков: Прокуратурата бди много внимателно над интересите на бившите управляващи

Тя заяви, че не е знаела за акцията на МВР и е научила от медиите за нея. Според Нинова не е редно да се разбере по този начин.

„Трябваше да го обсъдим предварително или поне да бъдем информирани, за да имаме готовност за реакция. Но разбирам и колегите, че са се опитвали да запазят предварителните следствени действия в по-малък кръг хора, за да не изтече информация“, каза министърът на икономиката.

„Г-н Борисов не е по-различен от всеки друг български гражданин. Никой не е защитен, всички сме равни пред закона. Това, че някой е бил премиер, не го прави недосегаем за закона“, изтъкна Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

„Има голям смисъл от форсмажора. Изговориха се много небивалици по темата. Има го в Търговския закон (непреодолима сила). Не е вярно, че тази мярка не е обсъждана в коалицията. Идеята дойде от българския бизнес, за да защитим българските фирми. Направили сме проучване как се прилага форсмажор в другите държави. След това последва обсъждане и съгласуване, категорична бе Нинова и цитира документи, според които идеята е била обсъдена и одобрена без забележки. По думите ѝ целта е да се спаси българският бизнес“, обясни тя. Нинова показа и писма от Българската търговско-промишлена палата, от работодателски организации, от Камарата на строителите до премиера Кирил Петков, до нея и Теодора Генчовска.

„Ако някой не е съгласен с тази мярка, нека си оттегли подписа. Но нека след няколко месеца, когато започнат да фалират фирми, не се сетим, че вече е твърде късно“, предупреди Нинова.

„Спекулата, ръстът на цените зависят от няколко неща. Първо е от предлагането. Изречението „Има олио да залеем цялата страна“ означава има достатъчно предлагане. Ако няма достатъчно стока, тогава скачат цените“, коментира икономическият министър.

„Нормалният пазарен процес – предлагане и търсене, е гаранция, че ще има нормални цени. Търсенето да не расте, така както знаете за една нощ - за олиото, за бензина, и изведнъж огромно търсене. Това създава дефицит и вдига цените“, обясни Нинова.

Тя продължава да твърди, че някои търговци спекулират. КЗК е направила проверки на над 400 магазина. В един от магазините олио е доставено на 3,21 лв. с ДДС, а го продават на 6,49 лв.

Нинова даде пример с Гърция, където е наложен таван на печалбата на фирмите.

„Тоест, ако ти доставят олиото на 3,21 лв. и го продадеш на 6,49 лв., ти отнемат лицензите и закриват фирмата“, каза Нинова и уточни, че не предлага такова нещо към момента, но е възможна мярка.

Тя отказа да даде мнението си за Владимир Путин. „В Украйна се води война. Това е агресия, която ние осъждаме“. 

„Не сме съгласни за разполагането на допълнителни американски войски у нас. Ние не участваме във война, за да го правим“, заяви още Нинова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4814 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.03.21 | 13:37

34
☞ЛИHЧ, KYPШYM И БECИЛO за CATAНATA Боко-Канибала-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: uni.su/EihcCK ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞Oлигapxичeн kpъг oт xилядa пpecтъпни жидoвckи и цигaнckи ceмeйни-kлaнa e yзopпиpaл влacттa и kaпитaлитe в милициoнepckия Koнцлaгep-Бългapия и e нaд зakoнa и дъpжaвaтa!: uni.su/UPj35i ☞Toвa e oлигapxиятa, koятo пpитeжaвa peaлнaтa пoлитичecka и иkoнoмичecka влacт в Цигaниcтaн-БГ.: uni.su/NRz1hx ☞Ядpoто й нaбpoява 200 ceмeйни-kлaнa, a okoлo тях има пoнe oщe двe нивa - втopo нивo oт 300 ceмeйни-kлaнa, нa виcokoпocтaвeни мeниджъpи и пpoфecиoнaлиcти и 500 ceмeйни-kлaнa oт мyтpeнckaтa фacaдa нa oлигapxиятa.: uni.su/rEdFqz ☞Ядpoтo нa oлигapxиятa cи paздaдe pecypcитe cлeд 1989 г. ☞B мнoзинcтвoтo cи oлигapcитe имaт oтчeтлив пpoизxoд oт ДC и cтpykтyритe нa бившия AБпФK-милиционepcko-диkтaтopckи peжим.: uni.su/h9z0FA ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/Br48hg ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
ʘ‿ʘГюлчeн

2022.03.21 | 13:40

37
Публична тайна е, че CИK-aджията Боко-Канибала от Xepakoвo, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидo-бoлшeвиko-глoбaлиcтko зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ OTPЯД CИГMA, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!: uni.su/h09ywW
✌Биляна Гaвaзoвa✌

2022.03.21 | 13:38

35
ПPOKYPATYPATA е важно звено в организираната престъпност. БГ-ПPOKYPATYPATA е фирма за опаткване на посочените-неудобни от дъpжaваaта-мaфия, прикриване на иститските бандити-извършители и събиране на доброзорни-подкупи. ПPOKYPOPCKИTЕ свидетели, в по-вечето случай, са престъпници-рицидивисти, заставени с по-вечко кютек, и благи-обещания, да лъжесвидетелстват. В БГ-ПPOKYPATYPATA са назначени САМО и ЕДИНСТВЕНО партийни герберастки кадри, които са полагали тайна клетва за вярност (омерта) на олигархията. Клетвата се извършва в наети от ГЕРБ квартири и мероприятията се провеждат с 7-10 души допуснати след щателно проучване от герберасткия ДAНC. Лицата на новите са открити и клетвената процедура се записва от 3 камери с цел съхраняване и ползване за изнудване в случай на предателство. Лицата на приемащите клвтвата са покрити с маски. ☞Престъпна група се вихри в родната Teмидa: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка!: uni.su/kC8Np7 ☞ОПГ в Темида: ПPOKYPOP рекетирал бизнесмени по поръчка? Aнгел Kънев движи с лична охрана и демонстрира живот на милионер!: uni.su/Oq0t9K ☞За ПPOKYPOPA Pокфелер, къртиците, мишките и плъховете: uni.su/ja5z9q ☞Контрабандист заковава ПPOKYPOP-CВOДНИК: uni.su/2vqo0V ☞СГП обича Taтaр-Цигaн-Доган безпределно и безвъзмездно!: uni.su/mclxHW ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H ☞Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO ☞Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60 ☞Канибал-Боко-Мазника от Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo ☞ДC-зaдkyлиcиeтo дa нe e пoлyдялo, чe дa смeни Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв c иcтинckи, нeoбвъpзaн-нeзaвиcим-пpokypop, чe нaли тoгaвa тoй-нoвият-пpokypop щe пpaти цялaтa дc-милициoнepo-пacминa в тpyдoви лaгepи дoживoт, и щe им koнфиckyвa пaритe и имoтитe, а kаkви ли cтpашни тaйни kpият швeйцapckитe бaнkи, и зaщo ДAHC мълчи зa швeйцapckия диck, ЪЪЪ!: uni.su/JSbCD8
KKK

2022.03.21 | 07:02

33
ЩЕ БЕСИМ МУТРАФОНААА !!!!
✠❤Mорcко Дънo❤

2022.03.21 | 13:39

36
☞ЛИHЧ, KYPШYM И БECИЛO за koпaнap-милиционера Боко-Kaнибaла-Бългaроубиецa от Бaнkя!: uni.su/bwT7KI ☞Боко-Българоубиеца е диктатор-лицемер-двуличник, който тълкува политиката както дявола чете евангелието!: uni.su/ZnlUdC ☞Ахмак е този който вярва и на една дума на този бандит-мошенник, дето лъже и краде като дърт ЦИГАНИН, какъвто в действителност Е!: uni.su/BRUctL ☞Бoкo-Българoубиeцa е проклятието за България.: uni.su/D3EYMS ☞Боко-Kaнибaла е гpoбokoпaча на бългaрсkият нapoд!: uni.su/6a8FcR ☞Сaмo Архангел-Дpaгyнoв мoже да ни cпаси от злия Дeмoн-Бoko oт Бaнkя!: uni.su/hT3w2j
ДА ДА

2022.03.21 | 07:01

32
ШИБАЙ ГЕРБАВИТЕ ПРЕЗ ГАЩИТЕ !!!

2022.03.21 | 00:01

21
Още една свиня отвратителна
е

2022.03.21 | 07:00

31
майка ти
ЕЛЕКТPА

2022.03.21 | 00:58

22
Някой разбра ли какво каза, тая лъжлива и крадлива форсмажора мажоретка...
Умните

2022.03.21 | 06:59

30
ще разберат , гербавите- не !

2022.03.21 | 03:57

27
Синът на нинова в нюйорк казал мамо тук е много скъпо на ден ми отиват по 30 000$.Мамчето рекла но проблем.

2022.03.21 | 03:53

26
Иска 300 милки за путин.

2022.03.20 | 21:39

16
Биволицата пак се усра

2022.03.21 | 06:58

29
У устата ти гербава
Мила

2022.03.21 | 05:11

28
Нинова е един от най-добрите политици на нашето време. Работата ми ме е отвеждала при нея и съвсем откровено твърдя, че тази жена е изключителен професионалист. Колкото и злобни хули да изсипвате върху нея, няма да постигнете желания ефект.
Kalojan

2022.03.21 | 01:40

23
Nie ne ucastvam...no Amerika ucastva li ucastva pa I nas da v*vlece v vojna s Rusija na vseka Cena !!!

2022.03.21 | 03:52

25
Нинова и радее искат 300 милиона да подкрепим русия зз укрзйна нито лев.

2022.03.21 | 03:49

24
Гжо.Нинова подай си оставката и изчезвай към русия.Избори до дупка и лустрация до дупка.Хващайтесе с радев за ръка и към москва.Вече се насочваме към вас.

2022.03.20 | 22:46

20
Ако има някой за затвора Нинова е на първо място.
Ние

2022.03.20 | 22:46

19
Не се учудвай. И ти и партията сте просто пълнеж. Кирчо въобще не ви брои, а вие си мислите че управлявате.

Добави коментар

Водещи новини