Петър Куленски от ПП: МВР е разполагало с нужната оперативна информация преди арестите

  • 20 март 2022 18:41

  • 1249
  • 11
Петър Куленски от ПП: МВР е разполагало с нужната оперативна информация преди арестите
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Считам, че МВР е разполагало с нужната оперативна информация, за да извърши арестите. Прокуратурата има основна функция в разследването, тя може сама да извършва процесуално-следствени действия. Има доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция от месец юни 2021 година, който е изпратен на прокуратурата още тогава. В него е посочено, че на държавата е била нанесена щета в размер на близо 560 милиона лева вследствие неупражнен контрол от страна на Министерството на финансите над Държавната комисия за хазарта и тук възниква въпросът дали прокуратурата саботира действията по разследването във връзка с корупционните сигнали, защо не разследва и защо не събира доказателства, които касаят информацията за корупция в предходното управление. Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Петър Куленски, заместник-председател на парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и член на правната комисия.

По думите му атмосферата в Народното събрание в момента е доста нажежена и от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" са длъжни да се справят със ситуацията.

Адвокат Рангелов за ареста на Борисов: Видяхме сблъсък между МВР и прокуратурата

"Не искам да коментирам фигурата на Васил Божков като свидетел, но според мен едно лице когато разполага с оперативни данни за извършени престъпления, то прокуратурата би следвало да намери начин да събере тези данни посредством методите в НПК и да инициира съответните производства, за да може виновните за това да получат своите наказания", допълни Петър Куленски.

Той добави, че в случая става въпрос за изнудване. Депутатът коментира и закриването на специализираното правосъдие.

"Очакваме тази седмица законопроектът да влезе в пленарна зала, да бъде гласуван на първо четене, след това ще има срок за предложения между първо и второ четене, ще създадем работна група, в която да доизчистим текстовете. Има неща, които трябва да допрецизираме относно правата на магистратите и на съдебните служители - да бъдат максимално добре защитени и те да бъдат преназначени на своите нови позиции", поясни Петър Куленски.

Той уточни, че всички съдебни магистрати ще запазят местата си в съдебната система, като ще продължат да бъдат съдии и прокурори.

"Второто четене се надявам да бъде тази седмица, която предстои в пленарна зала, след това ще имаме една до 2 седмици работа в комисия и се надявам в началото на месец април да гласуваме законопроекта на второ четене в зала и той да стане факт", заяви Петър Куленски.

Той подчерта, че в коалицията са единни и не се очакват изненади, тъй като гласуват консолидирано.

"Нямаме проблем относно това какво да се случи с КПКОНПИ, имаме изцяло нов законопроект, който изисква повече работа. Идеята е КПКОНПИ да се раздели на две, непосредствено след като се закрие специализираното правосъдие", допълни Петър Куленски.

Той подчерта, че от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" нямат планове за сваляне на имунитета на народни представители от ГЕРБ и окачестви тази информация като "поредната спекулация от страна на опозицията".

Петър Куленски даде оценка и на 100-те дни работа на правителството. "Работим в добро темпо, вървим по график", каза още Куленски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1249 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Мани

2022.03.20 | 21:57

11
Чашков как изклати Киро Дебило, класически по комунистически :)
Смях в залата :)

2022.03.20 | 21:56

10
А след?

2022.03.20 | 21:40

9
Още едно малко лайно се изказва
Цв

2022.03.20 | 21:29

8
Мухльо, слушаш простотиите на Рашков и Кирчо Тъпото!
Аа

2022.03.20 | 21:11

7
Ма Чашков някъде я е затрил след арестите :) Дебилии
СОПОЛАНКО НЕ Е ТАКА

2022.03.20 | 19:41

6
БЕ МОМЧЕ. РАШКОВ ПРАВИ ГРЕШНИ АРЕСТИ, ЗА ДА ПАДНЕТЕ ОТ ВЛАСТ. ЩЯЛ ДА СТАВА МИНИСТЪР НА ЯНЕВ.
СОПОЛАНКО НЕ Е ТАКА

2022.03.20 | 19:41

5
БЕ МОМЧЕ. РАШКОВ ПРАВИ ГРЕШНИ АРЕСТИ, ЗА ДА ПАДНЕТЕ ОТ ВЛАСТ. ЩЯЛ ДА СТАВА МИНИСТЪР НА ЯНЕВ.
Куленски,

2022.03.20 | 19:16

4
четох нещо в интернет за сестра ти.......
тъпак

2022.03.20 | 19:15

3
От кога оперативната информация е повод за арести? Толкова ли си неграмотен, че трябват доказателства, а не една жена каза.....
лицемерие

2022.03.20 | 19:14

2
Много си нагъл, баце!

Добави коментар

Водещи новини