Гроздан Караджов: Видинска област е в приоритетна позиция по отношение на финансирането на инфраструктурни обекти

  • 18 март 2022 17:22

  • 543
  • 1
Гроздан Караджов: Видинска област е в приоритетна позиция по отношение на финансирането на инфраструктурни обекти
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Видинска област е в приоритетна позиция по отношение на финансирането на различни инфраструктурни обекти през новия програмен период, каза пред журналисти днес в отговор на въпрос на БТА във Видин, вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов. Той уточни, че пътната инфраструктура в 11-те общини на Видинска област се нуждае от сериозно финансиране и увеличение обема на ремонтираните пътища. Караджов подчерта, че не е случаен фактът, че първата му визита извън София е именно във видинския регион.

Министър Караджов определи срещата и разговорите си днес с кметовете на всички видински общини като много полезна, защото се е запознал с проблеми, за които не е знаел и трябва да се решат спешно. По време на своето двудневно посещение в региона вицепремиерът ще обиколи всички лоши пътища, които се нуждаят от спешен ремонт и ще се набележат конкретни мерки.

Министър Караджов съобщи, че до месец и половина ще се възобнови работата по изграждането на пътя до село Салаш, което става възможно поради все още неизтеклото разрешително за строителство на този път и действащия доклад за Оценка на въздействието върху околната среда. В Агенция „Пътна инфраструктура“, за изграждането на този път има и средства, и воля, допълни министърът. Това ще даде възможност вбъдеще, в съкратени срокове да се работи съвместно със сръбската страна за изпълнението на другия проект за нов граничен пункт при Салаш - Ново Корито, допълни Гроздан Караджов.

По-късно днес той се срещна с кмета на Видин д-р Цветан Ценков, с настанени в града украински бежанци и посети ремонтиращата се над 120-годишна сграда на видинската Синагога.

Гроздан Караджов ще се срещне с протестиращи жители на с. Обручище

Последвайте канала на

Константин Тодоров
543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2022.03.18 | 21:06

1
Това няма да стане. Петков открадна парите. ЕС не му дава и стотинка.

Добави коментар

Водещи новини