Караджов поиска съдействие от НС във връзка с одитните доклади на Сметната палата за тол системата и за "Автомагистрали"

  • 01 април 2022 14:43

  • 410
  • 0
Караджов поиска съдействие от НС във връзка с одитните доклади на Сметната палата за тол системата и за "Автомагистрали"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова поиска съдействие от Народното събрание във връзка с одитните доклади на Сметната палата за тол системата и за "Автомагистрали".

Не съм получил доклад. Днес, тук в залата чух, че има такъв и за "Автомагистрали", с който също не разполагам, затова ако Народното събрание вземе решение и се направят постъпки за тези секретни или по друга причина непредоставени доклади, да се работи с вече готови одитни доклади, за всеки министър ще бъде много по-лесно да разгадае какво и как се е случило и да вземе адекватни мерки, за да стабилизира системата, каза министърът по време на парламентарния контрол.

Той напомни, че е възложил одит на тол системата, който се прави от две междуведомствени групи, като се ползват ай ти експерти на Министерството на електронното управление, както и специалисти на други ведомства. Министърът каза, че е изискал от фирмата производител "Капш" да анулира всички достъпи до тази система на най-ниско ниво и да създаде единствен нов юзър с два акаунта.

По отношение на договора с "Капш" министърът повтори, че той в момента се ревизира и по предварителни данни ще има предложение за неговото намаление като сума, защото не се открива припокриване между предоставяните услуги и сумите, които се заплащат. Ако фирмата откаже, ще предприемем всички законни мерки, за да гарантираме сигурността на системата и да не допуснем сривове, заяви министърът. Ще има и намаление на процента на така наречените национални доставчици на услуги, които в момента са два, допълни Караджов.

50% от парите на „Автомагистрали-Черно море“ ще бъдат изплатени веднага

Последвайте канала на

Константин Тодоров
410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини