Кирил Петков ще участва в среща на членовете на Европейския съвет

  • 16 февруари 2022 18:56

  • 476
  • 3
Кирил Петков ще участва в среща на членовете на Европейския съвет
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заминава утре, 17 февруари, за Брюксел, където ще участва в среща на членовете на Европейския съвет. Европейските лидери ще обсъдят ситуацията между Русия и Украйна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Програмата на българския премиер ще продължи с участие в Шестата среща на върха между Европейския съюз и Африканския съюз (АС), която се провежда в рамките на 2 дни. Форумът на най-високо ниво има за цел да създаде амбициозен и ориентиран към бъдещето алианс с Африка, който може да изгради пространство на просперитет и стабилност с подкрепата на трансформиращ инвестиционен пакет. Темата е заложена като приоритетно направление за настоящото Френско председателство на Съвета на ЕС. Председател на АС в момента е Сенегал. Пандемията от COVID-19 също ще бъде във фокуса на вниманието на лидерите по време на срещата на върха в Брюксел. 

Кирил Петков се срещна с испанския посланик Алехандро Поланко Мата

В рамките на форума се предвижда провеждане на тематични кръгли маси като всяка от тях ще бъде съпредседателствана от държава членка на Европейския и на Африканския съюз. Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще вземе участие в кръглата маса, посветена на финансирането за устойчив и приобщаващ растеж. В изказването си българският премиер ще изтъкне позицията на страната ни за значимостта на развитието на сътрудничеството с държавите от Африканския съюз в рамките на ЕС и в двустранна перспектива. В този контекст усилията са насочени към разширяване на търговските връзки и увеличаване на инвестиционните възможности.

В Брюксел министър-председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще проведе редица двустранни срещи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
476 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Киро - кривото канадско чене

2022.02.17 | 00:46

3
е поканен като клоун на срещата. Пелтекът, който не може да каже едно право изречение говори нито на български нито на английски ще забавлява участниците в срещата по време на паузите. Лезльото с кривата усмивка действа разхлабващо на отделителната система.
Катана Катана

2022.02.16 | 19:35

2
как няма да го е срам да се появи тоя лъжец,престъпник и мъшеник между свестни и честни хора.
боби

2022.02.16 | 19:19

1
Ленчееее,недей коментира,защото си винаги неподготвена,като канадската тиква,на която правиш свирчоци!!!

Добави коментар

Водещи новини