ДПС сезира прокуратурата заради сделки за продажба на ток

  • 16 февруари 2022 12:20

  • 2036
  • 4
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще сезира прокуратурата относно сделки за продажба на ток, произведен от фотоволтаици и евентуалното укриване на печалби от тях.

Това обяви на брифинг в парламента Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, заместник-председател на ПГ ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Цонев посочи, че от анализа на публичните данни за въпросните сделки, са забелязали, че има доста сделки, при които производителите на ток от фотоволтаици сключват с търговци на ток, които после продават тока на борсата. "Поради сложността на схемата, не може да се установи с голяма точност има ли свързаност между определени дружества, които са производители и дружествата, които продават", отбеляза депутатът и добави, че някои от въпросните дружества са свързани с офшорни компании. 

Енергийната борса затвори при средна цена от 453,46 лева за мегаватчас

"Тук има две теми, по които ние ще поискаме прокуратурата да извърши съответните проверки - избягване на данъчно облагане и укриване на печалби", посочи Цонев. "Ние виждаме, че в голяма част от дружествата, във финансовите им отчети, има чувствителна разлика между декларирана печалба и приходи", каза още той, след което допълни, че ще сезират прокуратурата, за да може компетентните органи да извършат съответните проверки. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2036 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.03.29 | 11:39

4
Шиши нарежда.

2022.03.29 | 11:39

3
Цонев е един комаржия който хвърля по 30000 лв на вечер.От каде намира тези пари.Наближава,всичко ще излезне на яве.Сега се зъбите защото ви идва края муфтажии.Кирил и Асен са бъдещето на България.
222

2022.02.16 | 13:45

2
Е....бати и отвратителните физиономии!!
Спеца

2022.02.16 | 13:26

1
Няма такова нещо, те са честни бизнесмени като Божков

Добави коментар

Водещи новини