Йордан Цонев: ДПС не е заложник на Пеевски, но ще защитава всеки несправедливо обвинен

  • 11 февруари 2022 21:38

  • 5452
  • 27
Йордан Цонев: ДПС не е заложник на Пеевски, но ще защитава всеки несправедливо обвинен
© БНТ

Не намерих колизия между нашите предложения за конституционни промени сега и предложенията ни преди 7 г. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

В момента няма катарзис, същото е. Мъдростта на новото ни предложение е за два различни съдебни състава - един висш съвет на прокурорите и един висш съвет на прокуратурата. Във висшия съвет на прокурорите са само прокурори, шест от тях избрани от парламента, шест - от прокурорите на регионален принцип. При съдиите е обратното – седем се избират от съдиите, шест – от парламента, заяви Цонев.

Предлагаме натрупания опит от тези 7 г., съобразяваме се с препоръките на Европейската комисия, с препоръките на Венецианската комисия. Основните критики са, че прокуратурата е безотчетна. Ние предлагаме главният прокурор да не е член на съвета, да не може да кадрува. Казваме, че избран на случаен принцип прокурор с 25 г. стаж ще има право да разследва главния прокурор. Когато приключи разследването, този прокурор може да остане във Висшия съдебен съвет, а ако не иска, трябва да бъде назначен във Върховната касационна прокуратура, т.е. той да бъде повишен. Смятам, че така отговаряме на една истинска реформа. Няма как да се случи съдебна реформа, без да се направи конституционна такава. Новото мнозинство няма конституционно мнозинство, но с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има. Ние преценихме, че е настъпил моментът. Виждаме, че има воля и вкарваме нашия проект. Представихме го и на президента, и на всяка една парламентарна група, за да водим дебат, посочи Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

По повод казуса със "златните паспорти" той заяви, че преди години, когато са направени законовите промени, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не е искало да бъде прието инвестиционното гражданство, а сега някой вменява тази роля на партията.

В отговор на въпрос за публикацията на журналиста Атанас Чобанов, в която се твърди, че депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е свързан с адвокатската кантора, която уредила български паспорт на "важния руснак" Роман Савушкин, Цонев отбеляза, че ако от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с влязат в този тон на "заяждане", трябва да каже, че и Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков, е работила в тази адвокатска кантора по това време.

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не е заложник на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, но ще защитава всеки, който смятаме, че е обвинен несправедливо. Смятаме, че по темите, по които говорим, г-н Пеевски няма никаква вина, подчерта Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Ние смятаме, че в България никой не може да бъде обвиняван, без да се представят доказателства и без да се мине през съда, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с по повод санкциите срещу Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на по закона "Магнитски".

Ореолът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с остава. Тя е партия, която даде много за мира в България, даде много и за геополитическата ни ориентация. Една от най-големите ни грешки е, че през годините оставихме да ни рисуват образ, който не е наш. Ние сме обикновена партия, каза още Цонев.

Жесток скандал в парламента между премиера и ДПС

Константин Тодоров
5452 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2022.03.29 | 11:37

27
Цонев е един комаржия който хвърля по 30000 лв на вечер.От каде намира тези пари.Наближава,всичко ще излезне на яве.Сега се зъбите защото ви идва края муфтажии.Кирил и Асен са бъдещето на България.

2022.02.12 | 13:53

24
ГЕРБ ДАВА СПИСЪК НА РАШКОВ ЗА АРЕСТИ....НАРОДА ИСКА АРЕСТИ -НА ПЪРВО МЯСТО РАШКОВ, ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ЛЪЖИ, СЛЕДВАТ БОЖКОВ, 600 МИЛИОНА ГОДИШНО ОКРАЛ С МИЛИОНИ ДЪРЖАВАТА, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, 5 МИЛИАРДА ОКРАЛ , БАНЕВИ 140 МИЛИОНА ИЗТОЧИЛИ ЗАВОДИ, ОСТАВИЛИ РАБОТНИЦИ БЕЗ РАБОТА ФАЛИРАЛИ ГИ И ОТКРАДНАЛИ ПАРИТЕ, ,АРАБАДЖИЕВИ-380 МИЛИОНА,, НИНОВА, ПРИВАТИЗИРАЛА ТЕХНОИМПЕКС, ВАСИЛ ВАСИЛЕВ ПРИДОБИЛ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗАВОД МРАЗ, МИНЬО СТАЙКОВ, РУМЕН РАДЕВ, УСВОИЛ 6 МИЛИОНА ЗА ГРИПЕНИТЕ И ПОСЛЕ ПОЛУЧИЛ НА ПОРТ ВАРНА 60 МИЛИОНА ЗА ПРЕВРАТА, К. ПЕТКОВ, ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И ВСЯКА ВТОРА ДУМА МУ Е ЛЪЖА, АСЕН ВАСИЛЕВ, СЪДЕН В ЛОНДОН ФАЛИРАЛ ФИРМАТА СИ И Я ОБРАЛ И ДЪЛЖИ 9 МИЛИОНА ПАУНДА. СПЕЦОВ, ПРОДАЛ ФИРМА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ НАД 1 МИЛИОН УКРИЛ ДАНЪЦИ, ЛОРЕР И ЖЕНА МУ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, СЪЩОТО И СЪБЕВ, ....НАРОДА ИСКА АРЕСТИ........

2022.03.29 | 11:35

26
24 едиси майката.

2022.03.29 | 11:33

25
На кого щеги разправаш бе мамати нещастна и комаржиата д…
факти

2022.02.12 | 08:55

23
данчо ментата е един мазен нагаждач

2022.02.12 | 07:35

22
Бръснач е Цонев! Тая т.н.министърка трябва да му лъска пътъците.
Бат Ники

2022.02.11 | 22:04

3
Защо му казват Данчо Ментата ?
Еми...

2022.02.12 | 05:46

21
Едно време (по соца) е бил крупие на Слънчака и много пари е прибирал от чужденците у джоба си, вместо у хазнътъ на бай Тодор.

2022.02.11 | 22:50

7
По същите причини,като на Кирето тъпото

2022.02.12 | 00:33

16
Е те тва са съдружниците на тиквуня.
Еми...

2022.02.12 | 05:45

20
Така е, по-рано ортаци на БСП-то, на цара, и на СДС-то от едно време.
Еми...

2022.02.12 | 05:44

19
ДПС е противоконституционна етническо-мафиотска банда, която е време да се забрани.
IVO PROKOPIEV

2022.02.12 | 05:13

18
koi stoi zad ZDRAVKO nai-golemiat stroitelen predpriema4 v BURGAS.Taka se perat pari na DPS.Scoro 6te izgarmi6 turska podlogo
ИСТИНАТА

2022.02.12 | 01:30

17
А, що е "дпс"?! ИСТИНАТА, ЦЯЛАТА ИСТИНА!!! ВРЕМЕ е!!!

Добави коментар

Водещи новини