Лют спор за Закона за бюджета в правната комисия

  • 04 февруари 2022 20:04

  • 1586
  • 1
Лют спор за Закона за бюджета в правната комисия
© bulphoto (архив)

Съдиите по вписванията влязоха в спор с управляващите заради преходните и заключителните разпоредби в Закона за държавния бюджет. С тях съдиите по вписванията се заличават и вписването на Нотариални сделки с имоти става от съдебно-охранително в административно производство.

Текстовете бяха атакувани и от Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на на заседанието на парламентарната правна комисия.

Част от текстовете в заключителните разпореди на проекта за държавен бюджет могат да отпаднат

Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" заяви, че няма да подкрепят преходни и заключителни разпоредби, които не касаят бюджета и изрази несъгласие със заличаването на съдиите по вписванията.

Председателят на правната комисия Милен Матеев каза, че проблемът ще бъде решен между първо и второ четене на Закона за бюджет 2022.

Смятаме, че промените са значителни и имат нужда от отделна законодателна регламентация. Както и от повече време за обществено обсъждане и изслушване на становищата на всички засегнати от тази реформа страни. Така че нашето предложение, което ние се ангажираме ние да направим между двете гласувания на Закона за държавен бюджет за 2022 г. тези параграфи да отпаднат от преходните и заключителните разпоредби на Закона, каза председателят на парламентарната комисия по Конституционни и правни въпроси.

Основното, което ни притеснява, че едно производство със 100 годишна история се променя с лека ръка. Освен всичко останало, това е съдебно - охранително производство, което се развива по ГПК. Това производство не може просто ей така да бъде превърнато в административно изобщо без обществено обсъждане и дебати. Без позицията на нашата асоциация и всички заинтересовани гилдии, заяви Десислава Михайлова, председател на Асоциацията на съдиите по вписванията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gogo

2022.02.05 | 06:34

1
GERB OTNOVO MA4KAT...XA XAAA..

Добави коментар

Водещи новини