СДС: На 4 февруари 1997 започна нова страница от развитието на България – евроатлантическа интеграция и реформи

  • 04 февруари 2022 11:11

  • 252
  • 4
СДС: На 4 февруари 1997 започна нова страница от развитието на България – евроатлантическа интеграция и реформи
© СДС
Слушай новината Слушай новината

Днес се навършват 25  години от една от паметните дати в най-новата ни история. На 4 февруари бе поставен края на политическата криза и започна нова страница от развитието на посткомунистическа България – евроатлантическа интеграция и реформи. Това се казва в декларация на СДС по повод днешния ден, която публикуваме без редакторска намеса:

""Виденовата" зима доведе до протести и блокиране на държавата, до обсада на парламента и огромно гражданско недоволство. В тази ситуация второ правителство на социалистите беше немислимо. Новоизбраният президент от СДС Петър Стоянов изпълни конституционното си задължение и даде мандат на БСП за ново правителство, но призова социалистите да го върнат. На 4 февруари, благодарение на куража и действията на президента Стоянов, и под натиска на всички останали политически сили, БСП беше принудена да върне мандата.

ГЕРБ-СДС внася искане за извънредно заседание на енергийната комисия

Служебното правителство на СДС, с премиер Стефан Софиянски, подаде молба за членство в НАТО, овладя зърнената криза и хиперинфлацията, направи първи крачки за въвеждането на валутния борд, и то само в рамките на 1 месец. На проведените през април парламентарни избори СДС и коалиционните му партньори постигнаха пълна победа. Следващите четири години бяха решаващи за България, защото дясното правителство я постави на пътя на НАТО и ЕС, и най-сетне стартира реформите, които другите бивши социалистически страни отдавна бяха започнали. Тези загубени години не можем да наваксаме и до днес".

Последвайте канала на

Novini.bg
252 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Да напомним...

2022.02.04 | 11:19

1
Сегашното СДС, което пуска тия декларации няма НИЩО ОБЩО с онова СДС от 1997-а.
Тралала

2022.02.04 | 11:33

2
А "онова" СДС от кой беше създадено ? Бонус от добрите стари политици преди него ;)
..

2022.02.04 | 11:41

3
Наричате развитие продаването на заводи на безценица, масовия грабеж и обезлюдяването на хората!! Вие не сте и за затвор за разстрел сте!!
ами честито другари

2022.02.04 | 11:53

4
бая за крадене имаше, голяма далаверка еврогейския съюз усвояване на милиарди, които всички ние ще връщаме хахаха а всичко е затънало надолу и изоставаме 50% от страни като Румъния и Литва, които са на опашката в ЕС... изоставаме дори от Северна Македония и Сърбия като покупателна способност, отново честито другари

Добави коментар

Водещи новини