СДС не приема идеята на бъдещата коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход

  • 02 декември 2021 09:38

  • 556
  • 2
СДС не приема идеята на бъдещата коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход
© Novini.bg

СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на категорично не приема идеята на бъдещата четворна коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход.Това се казва в съобщение на пресцентъра на партията.

Да повишиш размера му, особено в условия на криза, означава да отнемеш едно от малкото предимства на българския бизнес, да смачкаш допълнително конкурентоспособността на българските фирми, които и без това са на опашката в ЕС, се посочва като мотиви.

Какво договориха ПП, БСП, ИТН и ДБ по социалната политика?

Според синята централа такава стъпка би означавала също обезсърчаване на най-предприемчивите и най-инициативните, които плащат най-високите вноски и поемат най-голямата тежест и към момента.

Означава също и да принудиш висококвалифицирани специалисти, които са останали или са се върнали в България заради високите заплати в техния сектор, да потърсят работа в чужбина.

Затова от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на се обявяват категорично в подкрепа на декларацията на IT-сектора за запазване на максималния осигурителен доход на 3000 лева. "Родният бизнес има нужда от подкрепа, а не от допълнителни затрудения. Носителите на промяната би трябвало да са наясно с това", се посочва в текста.

Промяната вече е ясна - започна с увеличение на осигурителната тежест, дали ще са доволни хората, които ги подкрепиха, завършва декларацията на партията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
556 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Anonimen

2021.12.02 | 10:12

2
А,КОИ са Те-"сдс"?!
стани

2021.12.02 | 09:46

1
стани да седна - кои бяха тия измекяри???

Добави коментар

Водещи новини