Радан Кънев е номиниран за председател на ДСБ

  • 31 януари 2022 10:27

  • 794
  • 3
Радан Кънев е номиниран за председател на ДСБ
© Булфото

Евродепутатът Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и е номиниран за председател на "Демократи за силна България", съобщи OFFNews. Самият той обаче написа във фейсбук пост, че още не е решил дали ще приеме номинацията. 

Общинската организация на ДСБ в Сливен е издигнала кандидатурата на Кънев на отчетно изборно-събрание. Според източници от партията се очакват и други номинации за Кънев. Изборът на председател на ДСБ ще се състои на обявеното за 12 февруари Национално събрание на партията. Мандатът на сегашния лидер ген. Атанас Атанасов и на националното ръководство изтече през миналата година.

"Въпреки положените усилия резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност", написа след изборите Атанасов във фейсбук профила си на 15 ноември м.г. 

Преизбраха Христо Иванов за лидер на "Да, България"

"На 12 февруари ДСБ избираме нов председател и ново ръководство на партията. Радвам се, че структурите на партията са активни и издигат своите номинации. Това показва, че не само са съпричастни, но и имат своите идеи и предложения за бъдещето на ДСБ. Радвам се също така, че ще има истински избор, защото така приляга на една демократична партия. Знам, че ДСБ може много повече и се надявам на 12-ти да направим смела заявка за това!", написа във фейсбук зам.-шефът на ДСБ Цецка Бачкова към новината за номинацията на Кънев. Очевидно Кънев има подкрепата и на втория заместник в ДСБ Димитър Сяров, който е от Сливен. 

Атанас Атанасов също ще се кандидатира отново за председател, както се разбра от негов коментар след изборите. Друг вероятен кандидат е дългогодишният лидер на партията за район "Лозенец" Елена Спасова, която обяви в края на миналата година с публикация във фейсбук, че ще се кандидатира за поста. 

Кънев беше председател на ДСБ, но подаде оставката си през март 2017 г. заради лошия резултат на коалицията "Нова република" на парламентарните избори. В нея освен ДСБ, влизаха още "Съюз за Пловдив" и Българска демократична общност" и получи 2.48% на вота. Коалицията беше създадена набързо, след като от новосъздадената партия "Да, България" не пожелаха да се коалират с ДСБ за вота и също останаха извън парламента. Двете партии се обединиха заедно със "Зелено движение" през април 2018 г. в "Демократична България". През следващата година, на изборите за Европейски парламент, обединението успя да излъчи един евродепутат - Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и

Последвайте канала на

Novini.bg
794 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Смарти

2022.02.01 | 15:30

3
При тях явно важи правилото "Да сменим един некадърник с друг" хахахах

2022.01.31 | 11:03

2
Ахахахаха! Радане, ти педал смотан!
Пхахахаха

2022.01.31 | 10:38

1
То тоя бардак е толкова стар, че дори тая употре6явана кypва минава в него за нова хахахаха.

Добави коментар

Водещи новини