Промени в закона за прякото участие на гражданите в държавната власт предлагат от "Русофили" и "Атака"

  • 27 януари 2022 14:07

  • 611
  • 3
Промени в закона за прякото участие на гражданите в държавната власт предлагат от "Русофили" и "Атака"
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление предлагат политическите партии "Русофили за възраждане на Отечеството" и "АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския", обявиха на брифинг председателите на двете формации - Николай Малинов /"Русофили за възраждане на Отечеството"/ и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа /"АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския"/.

Законодателните изменения са изпратени до ръководствата на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. В тях се настоява да се премахне забраната за провеждане на референдум по въпроси, уредени в сключени международни договори след тяхната ратификация, да бъде премахната долната граница за минимален брой гласове, както и броят необходими подписи за внасяне на предложение за произвеждане на национален референдум.

Волен Сидеров стана парламентарен репортер

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, лидер на ПП "АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския", обясни, че за да бъде иницииран един референдум, в момента са задължителни 200 хиляди подписа, а с промените се предвижда техният брой да бъде намален на 50 хиляди.

Сидеров коментира, че към момента са забранени референдуми по въпроси от международните отношения и финансово естество. Народът може да бъде питан само по въпроси, които не са важни, констатира лидерът на "АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския". Той настоя председателите на парламентарните групи да реагират на законодателното предложение, направено от тях и да обявят своите аргументи или възражения, съобщава БТА.

Сидеров посочи, че законът в момента е неработещ и по тази причина не се произвеждат референдуми. Той настоя българският народ да може да се произнася по въпроси, свързани с НАТО.

Проф. Нако Стефанов - член на изпълнително бюро на "Русофили за възраждане на Отечеството" отбеляза, че липсва единение по въпроса за сигурността на България. Той открои като най-съществени въпросите за териториалната цялост, независимост и суверенитет на страната.

Проф.Стефанов настоя България да е зона на мира, без никакви чужди бази, чужди войски или участия в чужди учения. Той апелира да се свика експертен форум за диалог, мир и сигурност и поиска правителство, президент, Народното събрание, да излязат с единно послание за Балкански форум за мир и устойчиво развитие. Съединението не е възможно, ако не бъде питан народът, каза Николай Малинов, председател на ПП "Русофили за възраждане на Отечеството".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
611 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.27 | 14:34

1
Референдум за НАТО? А референдум за договорите с Алкашия? Да искаме репарации за 45 години окупация от русофилистиците?

2022.01.27 | 14:47

2
Остави ги, предатели! Русороби!

2022.01.27 | 14:54

3
Много копейкини, много нещо. Я ги вкарайте на топло.

Добави коментар

Водещи новини