Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи в ЕП

  • 26 януари 2022 13:56

  • 258
  • 0
Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи в ЕП
© ГЕРБ

С единодушие евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Той запази поста, който заема от началото на мандата, след като през първата пленарна сесия за тази година започна процедура за избор на ново ръководство на ЕП, а сега тя обхвана и всички комисии на институцията. „Високо ценя доверието, което ми бе гласувано и го приемам като голяма отговорност. Това не е просто личен успех, а успех и за българската делегация в ЕНП”, коментира след преизбирането си Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). По думите му през комисията минава огромен обем от законодателната работа на ЕП, затова е важно дейността й да продължи по пътя на диалога и доброто сътрудничество. 

Емил Радев: ЕС се нуждае от ефективна система за надзор на борбата с прането на пари

„Чака ни още много работа до края на мандата”, категоричен бе българският евродепутат, като акцентира върху необходимостта да продължи укрепването на стълбовете на правосъдието и върховенството на закона, да се осигури по-ефективна правна рамка в отговор на заплахите, свързани с тероризма, миграцията, защитата на външните граници на ЕС, киберсигурността, неприкосновеността на личния живот и борбата с изпирането на пари. „Вярвам, че независимо от политическите си пристрастия, с общи усилия можем да защитим принципите и ценностите, които ни свързват в ЕС”, заключи Радев.

На днешното заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи беше преизбран и председателят й Хуан Фернандо Лопес Агилар. Той набеляза някои от ключовите и тежки досиета в предстоящата работа до края на мандата. Сред тях посочи новото законодателство в областта на изкуствения интелект, наказателното право, последиците от пандемията, както и пакетът за борба с изпирането на пари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини