Евродепутатът Емил Радев: Трябва да устоим на натиска за Р. Северна Македония

  • 13 януари 2022 18:05

  • 719
  • 2
Евродепутатът Емил Радев: Трябва да устоим на натиска за Р. Северна Македония
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

В Европа се изпират стотици милиарди годишно и много малка част от тези незаконни транзакции биват спирани. Знаем, че когато успеем да неутрализираме финансовия поток към престъпните и терористични организации тогава успяваме и много по-ефикасно да се борим с тях. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по БТВ евродепутатът от ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

„Приема се нов регламент за борба с прането на пари и в него се предвижда да се създаде общ европейски орган, който да координира и надзирава борбата с прането на пари в ЕС. Това до момента се извършва от 27 органа в държавите“, добави той.

Проф. Сербезова: Не, зеленият сертификат не е дискриминация

Едно от предложенията е седалището на агенцията да е в София.

Евродепутатът коментира и протеста на „Възраждане“ срещу зеления сертификат.

„Да се опиташ по този начин да влезеш в българския парламент, да разбиеш вратата, едва ли по някакъв начин ще затвърди позициите ти. Да, трябва да има дебат в обществото. Такъв съществува, но нека дебатът да се води от хора, които са вещи в тази материя“, заяви той по темата за протеста срещу зелените сертификати вчера.

Във връзка с позицията за Р. Северна Македония, Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) заяви: „Горе-долу от година и половина отстояваме тази позиция (б,р. за Северна Македония), оттогава са и атаките към България. Често пъти тези атаки опират до националната сигурност. В ЕП, главно от левия сектор, нон-стоп има атаки срещу България, срещу колегите ми, които са доста активни по темата за С. Македония“, обясни евродепутатът.

Той добави, че трябва да устоим на този натиск и по никакъв начин да не се продава българския национален интерес срещу каквито и да било други облаги – било то визи или приемане в „Шенген“.

„Искаме само едно – договорът, който е подписан преди няколко години за добросъседство, да се спазва“, допълни той.

Мая Йорданова
719 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2022.01.13 | 19:06

2
Но този "ПИРАТ", не го ли АРЕСТУВАХА, не е ли в ЗАТВОРА?!

2022.01.13 | 18:42

1
Тоя свински пират отдавна е за затвора.

Добави коментар

Водещи новини