Депутатите обсъждат удължаването на действието на Бюджет 2021

  • 21 януари 2022 10:50

  • 376
  • 1
Депутатите обсъждат удължаването на действието на Бюджет 2021
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Депутатите обсъждат на второ четене удължаването на действието на държавния бюджет за 2021 г., бюджета на държавното обществено осигуряване /ДОО/ за 2021 г. и бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ за 2021 г.

Вносителите на предложенията от Министерския съвет отбелязват, че "поради обективно стекли се обстоятелства държавният бюджет за 2022 г. не може да бъде приет в началото на тази година". Това налага да се удължи действието на сегашните разпоредби до 31 март т.г.

Депутатите обсъждат удължаване на Бюджет 2021


Депутатът от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев посочи, че това е безпрецедентен случай в бюджетната практика. Той поиска да чуе от финансовия министър параметрите за новия бюджет за 2022 г. Той постави въпроса и за заявките за актуализация на същия този бъдещ бюджет през юни. От ГЕРБ-СДС настояха, че има забавяне в действията на сегашното финансово министерство по изготвянето на новия бюджет.

Цончо Ганев, заместник-председател на парламента и депутат от "Възраждане", също смята, че има забавяне в представянето на бъдещия бюджет. Венеция Нецова-Ангова, депутат от "Продължаваме Промяната", заяви, че това е временна мярка, която е необходима, за да се уредят обществените отношения, като размера за здравноосигурителната вноска, добавките за пенсионерите и др.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пък призова депутатите от ГЕРБ-СДС да не показват политическата си немощ. Той и председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова влязоха в спор по опитите за съставяне на правителство в предходния парламент. Явор Божанков от "БСП за България" призова председателя на Народното събрание Никола Минчев да отнема думата от депутатите, които не говорят по същество.

Последвайте канала на

Novini.bg
376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.21 | 12:43

1
Днешното правителство- комунисти, дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Петков, подал документ с невярно съдържание, за което трябваше да е съден, Асен Василев фалира фирма в Великобритания и дължи 8 милиона паунда там, Спецов, дължи 1 милион ДДС, .Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те, приватизирала Техноимпекс и уволнена като министър, от Станишев, точно за корупция. ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков, както и Арабаджив, Банев, Прокопиев, всички фалирали предприятия оставили хора на улицата, продали всичко за скраб и станали милионери. , ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

Добави коментар

Водещи новини