НС гласува удължаването на Бюджет 2021 днес

  • 12 януари 2022 06:44

  • 874
  • 2
НС гласува удължаването на Бюджет 2021 днес
© Булфото

В Народното събрание депутатите трябва да гласуват на първо четене удължаване на действието на Бюджет 2021 до края на март. Така плащанията и доходите ще бъдат гарантирани, но нчма да бъдат променени.

След положителния тест на председателя на парламента Никола Минчев след Консултативния съвет за национална сигурност под карантина са председателите на повечето парламентарни групи и те ще участват в заседанието онлайн. В самоизолация излязоха и министрите, които участваха в Съвета, както и президентът Румен Радев, министър-председателят Кирил Петков. Министерският съвет днес заседава онлайн.

Социалната комисия прие на първо четене удължаване действието на Държавния бюджет

Здравният министър издаде заповед, очаквана от миналата седмица, с която карантината се намалява. Заразените се изолират за 10 дни, а контактните им - за 7. Като карантината започва да тече от деня на контакта със заразеното лице.

При бустерна доза и отрицателен PCR-тест 72-ва часа след датата на поставяне под карантина, изолацията за контактните може да бъде отменена. Така съгласно тази заповед, председателят на НС би трябвало да бъде под карантина до 19 януари, а контактните му лица - 3 дни по-малко.

Теодора Александрова
874 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ненчо

2022.01.12 | 08:00

2
Премяната, чалгарите, червените и пребоядисаните в синьо комунисти да напуснат НС. Ще съсипете държавата.
ДАНЪКОПЛАТЕЦ

2022.01.12 | 07:36

1
ТЪКА ЛИ СЕ ГЛАСУВА В НС ЗАКОНИ , ЗАТОВА ЛИ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ВАЗ ИДИОТИИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини