Министър Рашков с горещи данни за убийството в Русе и разследването срещу Горанов

  • 19 януари 2022 17:14

  • 10011
  • 27
© bulphoto (архив)

Вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския определи като пресилени изказвания думите на подалия оставка шеф на КПКОНПИ Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, относно отнетия му достъп до класифицирана информация. Не изпитвам никакви негативни чувства към този човек. Вероятно е изненада, може и нещо друго. Той обвини дори премиера, предаде репортер на Novini.bg.

Рашков говори пред журналисти след представянето на екипа си и приоритетите за работата на МВР по време на днешното заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

ВСС върна Сотир Цацаров в прокуратурата

„Той има право да бъде възстановен в прокуратурата. Там няма да има никакво значение отнемането на достъпа му до класифицирана информация“, поясни вътрешният министър. „Той ще си работи по делата, които му се възлагат, дори в тях да има сведенията и факти, съставляващи държавна тайна, това няма да бъде пречка той да работи по тях, добави министър Рашков.

След излизането на решението на КС по отношение на главния прокурор, трябва да започне проверка, инициирана от министъра на правосъдието, стана ясно от думите на Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

„Щом като един служител от една оперативна служба във връзка с една разработка, може да направи предложение директно до съд и да поиска разрешение за използване на СРС, логично възниква въпросът защо пък онзи служител на МВР , който осъществява разследване върху едно конкретно наказателно дело, да няма такова право. Включително и длъжностни лица, които по дефиниция не осъществяват разследване, обаче в Закона за СРС такава правна възможност в закона за тях е предвидена. Топва е едно действие по разследването, което е заложени в НПК, но разследващият полицай няма право да го използва без посредничеството на прокурор. Смятам, че ако се промени законът в тази насока ще се постигне освен ускоряване на процеса, прокурорите ще се освободят от един ангажимент, който имат сега и ще си насочат вниманието към подготвянето на обвинителни актове и тяхната защита в съда“, обяви вътрешният министър.

Във връзка с жестокото убийство в Русе, Рашков коментира, че го считат за разкрито.

Относно разследването срещу опита на бившия финансов министър Владислав Горанов да излезе през „Калотина“ с издирван автомобил, Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския заяви: "Колата е регистрирана преди да е произведена".

По думите на Рашков, джипът бил произведен през август, 2018 година, но е регистриран още на 1 януари, 2018 година. Това е странен факт, заяви вътрешният министър, като по думите му е само един от странните факти по случая. Имало вече много страници опис на разследването. "Води се дисциплинарно производство, проверката не е приключила", поясни Рашков. 

Мая Йорданова
10011 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2022.01.20 | 06:42

27
ГОРАНОВ СЕ ОПИТА ДА ИЗКАРА КРАДЕНА КОЛА ОТ БЪЛГАРИЯ!ЗАЩО НЕ Е ЗАДЪРЖАН???
Раше, Рашее

2022.01.19 | 20:36

26
Ма и ти си един долен боклук ...

2022.01.19 | 19:33

14
Рашков ме кефи страхотно ! Ева майката на Тиквата , тикветата и целокупната бандитска шайка ГЕРБ ! Направо ги зарови !
Баце

2022.01.19 | 20:36

25
Щом тоя миндил те кефи, значи си безмозъчен олигофрен!
До долния глупак !

2022.01.19 | 20:03

23
Споко бе , тикво проста ! Найбан си !

2022.01.19 | 19:39

20
Шибачев ИДИОТ ПОД НАЕМ и лайноразносвач, като дойде санитаря да ти смени хаповете и памперса ще има бой и още нещо без вазелин и...кеф,кеф,крайпътно произведение на спукан презерватив

2022.01.19 | 20:24

24
напълнили са му една дамаджана
Гост

2022.01.19 | 20:02

22
Алкаш прост дърт комунист защо не си ппенсионер още подлого дърта

2022.01.19 | 19:40

21
Рашков е страшен боклук

2022.01.19 | 19:38

19
Публичната декларация на Дембил Рашко, шефа на МВР включва общо 17 позиции, чиято само официална част, кара Цветан Цветанов да се чувства изключително беден, пренебрегнат и унизен. Стойността на имотите се оценява на няколко милиона Евро. В тази декларация са посочени нова къща в луксозно изпълнение разположена в изключително скъпата част от полите на Витоша, която представлява два декара двор с жилищна част от около 700 кв. м. застроена площ, отделно няколко апартамента и части от къщи, също в София, плюс още два други апартамента извън столицата, като единия е на морето, в Несебър, плюс още две къщи някъде из вилните зони на Балкана, плюс още няколко разни терени, ниви и прочие. Същият е бил пропуснал да декларира доход извън този по трудови договори в размер от някакви си дребни 650 000 лева, поради "разсеяност". Няма ли Гешев да се занимае с работещият цял живот на държавна служба Дембило-министър, тъй като тая декларация мирише отдалече на КОРУПЦИЯ!?

2022.01.19 | 19:37

18
Притеснително! Бойко Рашков май е със старческа деменция „Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и произволно хвърлени обвинения“, заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод напрежението между него и ДПС. Неотдавна от партията на Мустафа Карадайъ обявиха, че няма да позволят предвид изборите отново техни симпатизанти да бъдат подлагани под натиск. Рашков отново заговори за купуване на гласове и как скоро ще извади в публичното пространство множество случаи за вота на 11 юли, за да „покаже как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за тях“. Очевидно е вече, че властелинът на тоалетните Рашков май има старческа деменция. Той обещава да извади такива доказателства повече от 3 месеца, но досега лъснаха само… имотите му.

2022.01.19 | 19:37

17
Рашко Е НА 66 ГОДИНИ, ЗАЩО НЕ Е В ПЕНСИЯ...ПЕНСИОНИРАХА ДОКТОРА ПРОФЕСОР, А ТОЗИ ОТ БКП, ДС СТОЙ..МУТРИ ВЪН...Само за една седмица 400 Емигранти в Любимец. Къде е пуздрата вътрешния министър да се справи с това нещо.Дамаджаната пие и мисли какво по- лошо да измисли,за отмъщение,че 12 год. комунягите власт не видяха.Огладняха много завалиите.

2022.01.19 | 19:37

16
Бойк0 Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава...

Добави коментар

Водещи новини