Парламентът отхвърли искането на "Възраждане" за временна комисия за противоепидемичните мерки

  • 05 януари 2022 11:30

  • 1996
  • 4
Парламентът отхвърли искането на "Възраждане" за временна комисия за противоепидемичните мерки
© Булфото (архив)

Парламентът отхвърли искането на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" за създаването на временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19. Против предложението гласуваха 64 народни представители. 30 се въздържаха, а 51 бяха "за".

Дебатът за учредяването на комисията започна още преди Коледа, но времето на депутатите не стигна за гласуване. Така обсъжданията продължиха в първия работен ден след празниците. В мотивите към проекта се посочва, че е необходима пълна информация за заболяването, разпространението на вируса и въздействието на въведените противоепидемични мерки. Вносителите смятат още, че изясняването на тези факти и обстоятелства ще даде яснота на всички действия на управляващите и ще насочи бъдещото управление на кризата в правилната посока.

По време на дебата Георги Михайлов от БСП посочи, че не е необходимо да се разводнява темата с ковид, като подчерта, че тя е в прерогативите на Министерството на здравеопазването.

Елена Гунчева от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" настоя, че трябва да има по-подробна информация за мерките, които действат. Тя смята, че има хаотичност при управлението на кризата. Лидерът на партията - Костадин Костадинов, коментира, че трябва да е ясно кой носи отговорност. Ако не искаме да продължаваме със задълбочаването на кризата, трябва да създадем тази комисия, настоя той.

При изказването си от парламентарната трибуна Хасан Адемов от ДПС акцентира върху опазването не само на личното, но и на общественото здраве. Той заяви, че отмяната на част от мерките крие опасност за здравето на обществото. Адемов призова депутатите да се доверят на обективната оценка на науката. Той заяви, че не вижда смисъл в създаването на комисията.

Според Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ", целта на комисията е да се информира обществото и да се поставят актуални въпроси по темата, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1996 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
от темата за кромид

2022.01.05 | 14:28

4
се бега като от дявол от тамян, права беше една от възраждане днес като каза, че в науката не се вярва... това не е религия, а трябват доказателства.... а при "пандемията" на кукловодите мнооооого такива липсват... ама цел ден от телевизора е вярвайте ни, а здравата логика казва точно обратното

2022.01.05 | 12:31

3
Костадинов е прав ! Само ВЪЗРАЖДАНЕ !

2022.01.05 | 12:00

1
Страх, че истината ще излезе и ще трябва да делят парите от западните ковид фондове с още хора.
Wow

2022.01.05 | 12:22

2
Ami razbira se cqla Evropa postoqnno zaglushava drugo mnenie osven tova za masova vaksinaciq. Nqma shans nikoi draznel se sreshtu tqh!

Добави коментар

Водещи новини