Депутат от "Възраждане": Частта за правосъдието в коалиционното споразумение е ялов удар във въздуха

  • 13 декември 2021 14:20

  • 497
  • 1
© Novini.bg

Повечето от нещата, които прочетох в седемте страници от коалиционното споразумение, касаещи правосъдието, бяха анализи и обсъждания. Неправителствените организации, които заявяват интерес към участие в управлението на държавата, са финансирани от чужди спонсори и дейността им се изчерпва в с анализи и стратегии, затова те са написали и голяма част от програмата в част "Правосъдие". Това каза от паарламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Петър Петров по време на дебата по избора на министър-председател и правителство.

Сериозно съм притеснен от липсата на експертиза по отношение на наказателния процес, липсата на каквито и да е реформи в част "Правосъдие". Налице е огромно непознаване на материята. Не може без експертиза в тази област да се предлагат действия, регламентиращи реорганизация на специализираната прокуратура, специализирания съд, главния прокурор. За мен няма консенсус между четирите партии в част "Правосъдие", заяви Петров.

За да реформираме съдебната система, трябва да я реформираме така, че да работи в полза на гражданите, а не да прекрояваме съдебната карта. За мен част "Правосъдие" е един ялов удар във въздуха за т. нар. съдебна реформа, каза още Петър Петров.

НА ЖИВО: НС с извънредно заседание. Петков с първа заповед - ще наложи "зелен сертификат" за служителите в МС

Последвайте канала на

Константин Тодоров
497 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.13 | 15:49

1
Че защо изобщо мякой си мисли, че червените и разклоненията им искат промяна в кроеното от червени правосъдие? Само се хвърля прах в очите и се нареждат наши хора на правилните места, уж се променя нещо.

Добави коментар

Водещи новини