"Възраждане" с остри критики към новите управляващи: Държавата отново абдикира

  • 16 декември 2021 17:44

  • 2464
  • 8
"Възраждане" с остри критики към новите управляващи: Държавата отново абдикира
© Кадър: Нова телевизия

Решението за мораториума върху цените беше бягство от отговорност на управляващите. Не е нормално новият министър-председател да не влезе в ролята, за която е избран, а да прехвърли това на депутатите. По тази причина внесохме искане за изслушването му. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание от квотата на "Възраждане" Цончо Ганев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Не е нормално да плащаме най-скъпия ток в Европа, по-скъп е отколкото в Полша. Фирмите фалират. Това е така от 4 месеца, но не се направи нищо. Държавата е абдикирала. Би трябвало управляващите да имат готови управленски решения, които да се приложат веднага“, подчерта той.

Зам.-председателят на НС Цончо Ганев: Започваме да се борим за премахването на зеления сертификат

Той изтъкна, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДСБ са стари партии и не би трябвало да изпадат в такава ситуация, като гафа с влизането в сила на мораториума, смята от „Възраждане“.

„Наложи се мораторуим до края на март месец. Ние предложихме да е до края на април, защото в една част от България тогава все още е студено. Какво правим на 31-ви март, когато сметките скочат кардинално? С мораторуима КЕВР спира това повишаване на цените, но проблемът само се отлага, не се решава“, изтъкна зам.-председателят на Народното събрание.

„Трайните решения трябваше да дойдат от управляващата коалиция. Вместо това отлагаме решението и замитаме проблема. Трайното решение, което ние предлагаме е електроенергията, произвеждана от българските предприятия, да се пренасочи към нашия пазар и каквото остане – да се изнася в чужбина“, обясни Цончо Ганев.

По думите му депутатите-лобисти не са съгласни да се вземе решение в полза на хората и се аргументира. „Поне 160 човека в парламента имат фотоволтаици. Това са хора, разпръснати в целия парламент, не са само от една партия. Те не са директни собственици, а чрез поставени лица или роднини. Предложението да се орежат фотоволтаиците не беше прието от мнозинството“, разкри той.

Във връзка с евентуалното въвеждане на зелен сертификат за депутатите, Цончо Ганев заяви:

„За мен е знак, че има нормалност във всяка една политическа формация. Ако не гласуват под нареждане зеленият сертификат ще отпадне. Мерките не дават резултат, само ограничават икономиката. Най-бедната държава и най-изнемогващият бизнес е изправен пред колапс. Когато се въведе зеленият сертификат в НС тогава всеки един работодател може да каже, че го въвежда също. Решението в Министерски съвет да се влиза само със зелен сертификат показва, че ваксинирането не е задължително, а принудително. Ако се въведе тази мярка и в НС, ние от „Възраждане“ излизаме отпред с гражданите и ще влезем по друг начин. Те искат да ограничат конституционните ни права“, каза още Ганев.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2464 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.12.16 | 20:10

8
ДОЛУ на зеления сертификат ! Фашизъм ! Медицински фашизъм !

2021.12.16 | 20:09

7
Цончо Ганев е прав ! Виждам напролет извънредни избори ! На тях Костадинов и Възраждане ще вземат 15 - 20 % и ще станат незаобиколим фактор в управлението на страната !

2021.12.16 | 18:26

6
тия ще го играят патерица на Буци Кррадеца копейкин ще захлеби

2021.12.16 | 18:23

5
А вие кои бяхте , аха атака номер две , по добре мълчете че до преди време лидера ви бе върл защитник на ваксините

2021.12.16 | 18:09

4
Само ВЪЗРАЖДАНЕ !

2021.12.16 | 18:03

1
Сидеровата Костадиновата хунта,са заедно със герб и дпс.Нямат бъдеще.

2021.12.16 | 18:08

3
Ако ще да измрем всички но заради гн Румен Радев и гн Кирил Петков.Но не заради хунтата от герб дпс и възрабдане.

2021.12.16 | 18:04

2
Новите мутри от възраждане се активират.

Добави коментар

Водещи новини